Benzema: Trudim se da kopiram Brazilca Ronalda

„Za mene je Ronaldo, pored Zinedina Zidana, najbolji fudbaler u istoriji. Ponosan sam što sam postigao isto golova koliko on i to me bodri da radim još više”, rekao je Benzema
1 komentar(a)
Benzema, Foto: REUTERS
Benzema, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.02.2014. 16:26h

Sa dva pogotka protiv Viljareala, Karim Benzema je dostigao svog idola - dao je 104 gola za Real Madrid u svim takmičenjima, koliko i njegov idol, Brazilac Ronaldo.

Francuski reprezentativac je bez imalo ustezanja priznao da se trudi da kopira Brazilca Ronalda.

Istakao da prije mečeva gleda snimke bivše zvijezde Barselone, Reala, Intera, Milana i reprezentacije Brazila i poručio da dosta uči i od svog „starijeg brata” Zinedina Zidana.

„Presrećan sam što sam se izjednačio sa takvim igračem. To je nevjerovartno”.

„Za mene je Ronaldo, pored Zinedina Zidana, najbolji fudbaler u istoriji. Ponosan sam što sam postigao isto golova koliko on i to me bodri da radim još više”.

„On me inspiriše na mnogo načina, najviše zbog želje da postiže golove. Mnogo sam naučio od njega kada je u pitanju kretanje ispred gola. Pratio sam ga kad sam bio dijete i još gledam njegove snimke prije utakmica”, rekao je Benzema za „As”.

Sa Zidanom, naravno, provodi više vremena, jer je njegov zemljak pomoćnik Karla Anćelotija.

„Zizu odlično radi sa čitavim timom, a on i ja svakog dana razgovaramo. Zidan mi je kao stariji brat. Savjetuje me i tjera me da radim na nekim kretnjama ispred gola”.

„To mi mnogo koristi. Zidan mi je predložio da budem bliži prvoj stativi na utakmici sa Viljarealom i baš tako sam i postigao prvi gol”, zaključio je Benzema.

Bonus video: