Pelegrini spremio Jovetića od starta

Uz povrijeđene Aguera, Fernandinja i Nasrija, Pelegrini ima još uvijek rovitog Negreda (rame), pa se očekuje da će Jovetić i Džeko biti od starta u napadu
4 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.02.2014. 11:16h

Nakon povratka na teren poslije skoro tri mjeseca pauze, pa prvog gola u Premijer ligi, Stevan Jovetić je spreman da upiše i prvi start u 2014. godini.

Kako pišu engleski mediji, trener Sitija Manuel Pelegrini spremio je crnogorskog napadača od početka za današnje opasno gostovanje Noriču na “Kerov roudu”.

Čelzi je u prije pet dana zadao težak udarac još uvijek glavnom favoritu za titulu u Premijer ligi, pa “građani” žure da se vrate u ritam pobjeda, tamo gdje su stali u ponedjeljak.

"Čeka nas teška utakmica. Želim da vidim reakciju nakon poraza od Čelzija. Pobijedili smo posljednja četiri meča u gostima i nadam se da ćemo odigrati na isti način i u Noriču", rekao je Pelegrini.

Uz povrijeđene Aguera, Fernandinja i Nasrija, Čileanac ima još uvijek rovitog Negreda (rame), pa se očekuje da će Jovetić i Džeko biti od starta u napadu.

Pres konferenciju uoči gostovanja Noriču Pelegrini je iskoristio i da odgovori treneru Čelzija Žozeu Murinju.

Portugalac je nakon pobjede u derbiju opisao svoj tim kao “malog konja” u trci za titulu sa “velikim konjima” - Arsenalom i Mančester sitijem.

"Čelzi je mali konj ako njegov menadžer misli tako, ali ja bih dodao - bogati konj", odgovorio je Pelegrini.

Nije se zaustavio:

"Taj “mali konj” je potrošio najviše novca u Engleskoj u posljednjih deset godina. Najviše i ove godine, najviše u ovom prelaznom roku. Dakle, mali i bogati konj".

Murinjo glumi, utisak je Pelegrinija.

"To je način glume. Svako glumi na način koji će koristiti njegovom timu. Ja mislim da će to biti izjednačena trka, a da je Arsenal u prednosti, jer ima dva boda više", kazao je Pelegrini.

Arsenal u paklu "Enfilda"

Derbi 25. kola Premijer lige igra se na “Enfild roudu” - Liverpul dočekuje Arsenal.

Engleski mediji označili su ovaj duel kao najveći mogući test za oba tima - “tobdžije” bi u slučaju pobjede potvrdili da su možda i najveći kandidat za titulu, a “redsi” u slučaju trijumfa da definitivno pripadaju gornjem domu engleskog fudbala.

Arsenal i Liverpul igraju danas u 13.45, dok se u ostalim subotnjim mečevima sastaju: Aston Vila - Vest Hem, Čelzi - Njukasl, Kristal Palas - VBA, Norič Mančester siti, Sautempton - Stouk, Sanderlend - Hal i Svonsi - Kardif.

U nedjelju igraju Totenhem - Everton i Mančester junajted - Njukasl.

Bonus video: