Lovćen u Kotoru napada i šampiona

Lovćen u derbiju 2. kola dočekuje Sutjesku na stadionu Bokelja (17.30). Pola sata ranije u Pljevljima igraju Rudar i Zeta, uz direktan TV prenos. OFK Titograd u Danilovgradu, Petrovac čeka Grbalj. Sjutra Budućnost - Mornar
51 pregleda 0 komentar(a)
Mićo Perović, Foto: Cetinjski list
Mićo Perović, Foto: Cetinjski list
Ažurirano: 11.08.2018. 09:41h

Zvanično, počinje “selidba” Lovćena - prvu utakmicu po povratku u elitni rang kao domaćini, Cetinjani će zbog radova na svom stadionu odigrati na stadionu Bokelja u Kotoru. Rival je aktuelni šampion, Sutjeska, u derbiju 2. kola Telekom 1. CFL (17.30 sati).

Neće Kotor biti stalno mjesto odigravanja domaćih utakmica Lovćena, već će Cetinjani birati, tražiti stadion, iz kola u kolo, ali će i pored tog hendikepa pokušati da naprave značajan rezultat ove sezone.

To su već najavili u prvom kolu, pobjedom na gostovanju Grblju u Radanovićima, a danas ih čeka još teže iskušenje.

"U prvom kolu smo pokazali da nam je mjesto u prvoligaškom društvu. Odigrali smo dobar meč i slavili smo na teškom gostovanju Grblju. Već nakon tog meča okrenuli smo se pripremi za duel sa šampionom. Oni su neočekivano ispustili dva boda protiv Mornara, a vjerovatno je i umor iz evropskih takmičenja uticao na taj kiks. Sigurno je da će biti motivisani i željni pobjede. Mi smo apsolutno spremni za ovaj duel i siguran samo da ćemo imati šta da pokažemo", kazao je golman Lovćena Mićo Perović za RTV Cetinje.

Sutjeska i Lovćen borili su se 2014. za titulu prvaka, a to je i posljednja godina kada su Cetinjani slavili protiv Nikšićana (3:0). Nakon toga, u 10 međusobnih duela, Sutjeska je slavila čak osam puta, uz dva remija.

"Četiri godine ih nismo pobijedili, ali to ne mora da znači ništa, tradicije su tu da bi se rušile. Imamo kvalitet da im se suprotstavimo", dodaje Perović.

Fudbaleri Sutjeske malo su se regrupisali nakon napornog evropskog ritma i četiri meča u dvije sedmice, uključujući i dva teška putovanja, pa će trener Nikola Rakojević danas ponovo moći da računa na važne karike kao što su Stefan Denković, Marko Ćetković i Stefan Stefanović.

Oni zbog povreda ili umora nisu počeli meč sa Mornarom u prvom kolu, u kojem je Sutjeska neplanirano kiksala - 1:1.

"Vrlo nam je važno da se što prije vratimo u pobjednički ritam. Neće biti lako protiv Lovćena, što zbog kvaliteta Cetinjana, što zbog terena u Kotoru, koji će svakako više odgovarati timu koji se brani. Ipak, naše ambicije su pobjedničke, kompletirali smo se i želimo da osvojimo prva tri boda", kaže Luka Merdović, napadač Sutjeske.

Rudar i Zeta pola sata ranije (17 sati) igraju u Pljevljima, u meču koji će direktno prenositi TV Arenasport. Oba tima su u prvom kolu osvojila po bod - nisu primila, ali ni postigla gol.

"Iza nas je još jedna sedmica zajedničkog rada i polako podižemo formu do željenog nivoa. Znamo šta navijači očekuju od nas i daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. Pozivam sve naše pristalice da nam daju vjetar u leđa i budu naš 12. igrač", kazao je vezista Pljevljaka Miloš Zečević.

“Nula” je i na kontu OFK Titograda, kada su u pitanju primljeni i postignuti golovi - momci Igora Pamića remizirali su kod kuće baš protiv Rudara, a danas će protiv Iskre u Danilovgradu pokušati da upišu prvu pobjedu.

"Iskra će, siguran sam, biti nezgodan domaćin. I nama i njima su potrebni bodovi. Oni su pod većim pritiskom s obzirom na to da su prvu utakmicu izgubili kod kuće od Budućnosti. Mi ćemo svakako ići na pobjedu, i u ovoj i u svakoj utakmici. Atmosfera u ekipi je odlična, ali nam je potrebna pobjeda da krenemo u pozitivan niz i siguran sam da imamo kvalitet za to", kazao je za sajt OFK Titograda vezista Jovan Nikolić.

Subotnji program zatvaraju Petrovac i Grbalj (meč pod Malim brdom počinje u 18 sati), dok se u nedjelju igra posljednji meč 2. kola - Budućnost pod Goricom u 19 časova dočekuje Petrovac.

Bonus video: