Roma kažnjena sa dva meča bez navijača na jugu i sjeveru

“Operi ih, operi ih, operi ih vatrom Vezuve, operi ih vatrom”, čulo se sa sjeverne i južne tribune stadiona “Olimpiko”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2014. 20:04h

Nesportsko ponašanje svojih navijača na meču sa Napolijem, Roma će platiti sa dva meča igranja kod kuće pred polupraznim tribinama, odlučio je danas disciplinski sudija Fudbalskog saveza Italije.

Zbog diskriminatorskih povika na račun gostiju, u prvom meču polufinala Kupa Italije, Roma će 16. februara protiv Sampdorije i 2. marta protiv Intera igrati pred praznom južnom i sjevernom tribinom, koje, tradicionalno, popunjavanju najvatreniji navijači “vučice”.

“Operi ih, operi ih, operi ih vatrom Vezuve, operi ih vatrom”, čulo se sa sjeverne i južne tribune stadiona “Olimpiko”.

“Ponašanje navijača Rome je diskriminatorsko, a motivi su teritorijalni, pa podliježe sankcijama zbog učešća relevantnog dijela gledalaca na sjevernoj i južnoj tribini”, navodi se, između ostalog, u odluci disciplinskog sudije.

Roma je, takođe, kažnjena i 50 hiljada eura zbog, kao i još sa 30 hiljada zbog toga što su navijači rimskog kluba tokom meča sa Napolijem ubacivali petarde i baklje na teren, a jedna baklja je završila i na dijelu tribina sa gostujućim navijačima.

Zbog bakljade svojih navijača, sa 15 hiljada eura je kažnjen i Napoli.

Roma je najavila mogućnost da će se žaliti na odluku, a konačnu odluku o eventualnoj žalbi donijeće kada bude detaljno analizirala obrazloženje kazne.

Bonus video: