Žervinjo donio prednost Romi

Roma je bila bolja u prvom, Napoli u drugom, ali je “vučica” na kraju slavila 3:2 zahvaljujući sjajnom Žervinju, koji je sa dva gola odlučio prvi polufinalni duel Kupa Italije.
4 komentar(a)
Žervinjo, Foto: Beta/AP
Žervinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2014. 22:45h

Roma je bila bolja u prvom, Napoli u drugom poluvremenu, ali je “vučica” na kraju slavila 3:2 zahvaljujući sjajnom Žervinju, koji je sa dva gola odlučio prvi polufinalni duel Kupa Italije.

Rimljani su dominirali u prvom poluvremenu. Nakon odličnog proigravanja Totija, Žervinjo se našao sam ispred Reine, mogao je i da šutira, ali je odlučio efektno da završi akciju, pa je preskočio i golmana Napolija, a onda pogodio za 1:0.

Na 2:0 je povisio Strotman, koji je sa preko 25 metara, u trku, "opalio" ljevicom i smjestio loptu u lijevi gornji ugao, gdje se spajaju stativa i prečka. Domaćin je do odmora mogao da postigne barem još dva gola, ali je se Napoli probudio u nastavku.

Gosti su se vratili u igru već u 47. minutu, nakon akcije Iguaina, koji je centrirao sa lijeve strane, ali je loptu prvo okrznuo Benatija, a onda je ona prevarila i golmana De Sanktisa, koji je nespretnom reakcijom rukama sam sproveo loptu u mrežu.

To je dalo krila gostima, a izjednačio je odličnom solo akcijom Mertens (nekoliko minuta prije gola je zamijenio Hamšika), koji se oslobodio Kastana a onda matirao De Sanktisa.

Roma je u finišu, ipak, uspjela da dođe do pobjede, nakon odlične akcije sa Florencijem, Žervinjo je postigao svoj drugi gol na meču za slavlje domaćina.

Revanš je 12. februara u Napulju.

U prvom meču prvog polufinala, Udineze je juče kod kuće savladao Fiorentinu 2:1.

Bonus video: