Ronaldu tri meča suspenzije na 29. rođendan

Portugalac, koji je danas proslavio 29. rođendan, preskočiće prvenstvene mečeve protiv Viljareala u Madridu 9. februara, Hetafea u gostima 16. februara i Elćea kod kuće 7 dana kasnije
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2014. 19:43h

Kristijano Ronaldo pauziraće tri utakmice u Primeri zbog crvenog kartona zarađenog na meču sa Atletik Bilbaom u nedjelju, saopštila je danas Fudbalska federacija Španije.

Portugalac, koji je danas proslavio 29. rođendan, preskočiće prvenstvene mečeve protiv Viljareala u Madridu 9. februara, Hetafea u gostima 16. februara i Elćea kod kuće sedam dana kasnije.

Kazna za najboljeg fudbalera stiže u nevrijeme za Real, tri dana pošto su “merengesi” zaostali tri boda za gradskim rivalom Atletikom na vrhu Primere. Ostaje da se vidi da li će odsustvo dobitnika Zlatne lopte umanjiti previđeni bodovni učinak tima Karla Anćelotija.

Kazna se odnosi samo na prvenstvo, pa će Ronaldo moći da igra revanš meč polufinala Kupa Kralja narednog utorka protiv Atletika.

Saopštena je i “struktura” kazne - jedan meč Ronaldo je dobio zbog guranja protivničkih fudbalera Ituraspea i Gurpegija, a dodatna dva zbog gestikulacije prema pomoćnom sudiji kada je napuštao teren.

Bonus video: