Alkantara: Morao sam da promijenim stil igre u Bajernu

Stil igre Bajerna zasnovan na velikom posjedu lopte često se poredi sa onim u Barseloni, koju je trenirao sadašnji šef stručnog štaba Bavaraca Pep Gvardiola od 2008. do 2012. godine
0 komentar(a)
Tijago Alkantara, Foto: Www.football365.com
Tijago Alkantara, Foto: Www.football365.com
Ažurirano: 05.02.2014. 14:51h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Tijago Alkantara rekao je da se igra šampiona Bundes lige razlikuje od načina igre Barselone i da je i on morao da mijenja svoj stil po dolasku u Njemačku.

Stil igre Bajerna zasnovan na velikom posjedu lopte često se poredi sa onim u Barseloni, koju je trenirao sadašnji šef stručnog štaba Bavaraca Pep Gvardiola od 2008. do 2012. godine.

Međutim, Alkantara je odbacio ta poređenja.

"Morao sam malo da promijenim stil igre kada sam stigao ovde. To je drugačija vrsta fudbala...", rekao je španski fudbaler.

On je u pobjedi Bajerna nad Ajntrahtom od 5:0 čak 185 puta dodirnuo loptu, ali je kazao da mu je od toga važnije da razumije saigrače na terenu, njihov pokret i ponašanje.

"Ne mislim mnogo o tome koliko ću puta da primim loptu. Važno mi je da razumijem saigrače. Polako počinjem da shvatam kako se momci ponašaju u određenim situacijama i gdje žele da prime loptu. To mi je najvažnije", dodao je Alkantara.

Bonus video: