Rađa se „Sveti Petar Cetinjski”

Sredstva za realizaciju projekta obezbijediće Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i Fudbalski savez Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2014. 23:11h

Osim što bi uskoro trebalo da dobije novi stadion, Cetinje će dobiti i novo ime za stadion. Naime, naziv postojećeg stadiona “Obilića poljana”, biće “prekršten” u stadion “Sveti Petar Cetinjski”.

Na Cetinju je danas održana prezentacija idejnog rješenja projekta novog fudbalskog stadiona. Taj fudbalski objekat imaće dvije tribine, čiji će ukupni kapacitet iznositi 5.134 sjedišta.

Uz to, stadion „Sveti Petar Cetinjski“ imaće i sve prateće sadržaje u skladu sa međunarodnim standardima, poput VIP i pres sektora na zapadnoj, odnosno istočnoj tribini, tehničkih i prostorija za igrače, multifunkcionalnih dvorana, uz 5.500 kvadratnih metara komercijalnih sadržaja, koji će se, uz tribine, nalaziti i u objektima sa južne i sjeverne strane. Gradnja stadiona, koji će se nalaziti na lokaciji postojećeg, počeće tokom tekuće godine i biće realizovana fazno.

"Gradnja fudbalskog stadiona predstavljaće ostvarenje sna brojnih generacija koje su se bavile fudbalom na Cetinju, a za naš klub biće značajan podstrek za dalji napredak. U uslovima kakve će nuditi budući stadion, moći ćemo da uspostavimo i modernu fudbalsku akademiju, što je jedan od ključnih ciljeva „Lovćena“ za naredni period", kaže Ivan Vukmirović, predsjednik uprave Lovćena.

Sredstva za realizaciju projekta obezbijediće Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i Fudbalski savez Crne Gore.

Iz Prijestonice napominju da su uslovi za gradnju fudbalskog stadiona „Sveti Petar Cetinjski“ postignuti usvajanjem Detaljnog urbanističkog plana „Zona sporta“, nakon čega je započeta i izrada idejnog rješenja. Idejno rješenje projekta fudbalskog stadiona na Cetinju predstavlja donaciju studija "FAADU" - Podgorica i "AC" - Cetinje.

"Do početka gradnje preostaje izrada glavnog projekta, a potom i tenderska procedura. No, izvjesno je da će radovi početi ove godine. Uzimajući u obzir fudbalsku tradiciju, možemo reći da je riječ o objektu kakav Cetinje apsolutno zaslužuje, a od dodatne je važnosti što su idejnim projektom, uz sportske, predviđeni i komercijalni sadržaji", istakao je Miloš Prelević, portparol Prijestonice Cetinje.

Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, predstavnici gradske uprave, rukovodstva, bivših prvotimaca i simpatizera Fudbalskog kluba Lovćen i članovi Senata i Skupštine Prijestonice Cetinje.

Bonus video: