Luka Rotković u Petah Tikvi

Bivši napadač Mornara će u Makabiju igrati do kraja sezone i sada je jasno da ga čeka borba za opstanak
84 pregleda 2 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Vesko Belojević
Luka Rotković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.02.2014. 11:41h

Luki Rotkoviću se ispunila želja - do kraja sezone će igrati u inostranstvu, i to u dresu izraelskog Makabi Petah Tikve.

Fudbaler koji je već sezonu i po bio član Mornara iz Bara tako je prvi put u karijeri pronašao angažman van Crne Gore, nakon što je igrao i za Petrovac, Budućnost i Mladost.

Rotković je u prvom dijelu sezone za barskog prvoligaša postigao sedam golova, četiri manje od trenutno najboljeg strijelca Petra Orlandića.

Makabi je trenutno 12. od ukupno 14 ekipa u izraelskom šampionatu (u 20 kola ima skor od tri pobjede, sedam remija i 10 poraza), pa je izvjesno da ga do kraja čeka teška borba za opstanak.

U Izraelu će se po završetku regularnog toka igrati plej-of za opstanak, u kojem će učestvovati osam ekipa (prvoplasiranih šest će se nadmetati u doigravanu za titulu).

Rotkoviću je u Makabiju društvo trebalo da pravi Admir Adrović, nekadašnji napadač Budućnosti, koji je u januarskom prelaznom roku bio blizu dolaska u Izrael.

Nekada najboljeg strijelca domaće lige je trebalo da pozajmi rumunski Panduri, ali je posao propao u posljednjem trenutku.

Bonus video: