Bekenbauer: Ne uništavamo Borusiju

“Bajern kupuje igrače za koje osjeti da su mu potrebni da ojača tim. Čista je slučajnost da su među njima i dvojica iz Dortmunda”, rekao je Bekenbauer za “Skaj 90”
1 komentar(a)
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.02.2014. 15:41h

Prvi operativac Borusije Dortmund Hans-Joahim Vacke je ustalasao javnost u Njemačkoj riječima da Bajern namjerno pokušava da uništi taj klub, ali je te tvrdnje demantovao Franc Bekenbauer.

I pored činjenice da je prošlog ljeta sa “Vestfalena” na “Alijanc arenu” stigao Mario Gece, a da će njegovim stopama i Robert Levandovski, počasni predsjednik Bavaraca uvjerava da se klub iz Minhena uvijek bavio samo svojim timom.

“Bajern kupuje igrače za koje osjeti da su mu potrebni da ojača tim. Čista je slučajnost da su među njima i dvojica iz Dortmunda. Nije nam želja da oslabimo rivala, to je samo propratni efekat”, rekao je Bekenbauer za “Skaj 90”.

Bivši as Bajerna Paul Brajtner je javno napao Vackea zbog komentara o klupskoj politici velikana iz Minhena, ali Bekenbauer smatra da glavni izvršni direktor “milionera” ima pravo da izrazi mišljenje.

“Reći da Vacke samo pokušava da stvori anti-Bajernovsku atmosferu je pogrešno. On ima pravo da kaže kako se osjeća”, zaključio je 68-godišnji Kajzer Franc.

Bajern je prvi na tabeli Bundes lige, a prednost nad trećeplasiranom Borusijom je čak 17 bodova.

Bonus video: