Vukčevič na pripreme vodi dva Burzanovića

"Odlučili smo da na pripreme povedemo i jednog kadeta, Marka Burzanovića, i omladinca Marka Banovića", kazao je Vukčević
52 pregleda 1 komentar(a)
Burzanović, Foto: Boris Pejović
Burzanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.01.2014. 15:17h

Dilema je bila ostaje li Igor Burzanović ili ne. Epilog - na pripreme u hrvatski Umag trener Budućnosti Nenad Vukčević vodi dva Burzanovića!

Nije šala. Uz Igora, koji se sinoć sa upravom kluba dogovorio o nastavku saradnje na još pola godine, sa Podgoričanima na pripreme putuje i njegovim najmlađi brat, 15-godišnji Marko, najbolji igrač kadetskog tima i standardni kadetski reprezentativac.

Treći, najstariji Burzanović, Goran, od ove sezone nosi dres Mladosti.

"Odlučili smo da na pripreme povedemo i jednog kadeta, Marka Burzanovića, i omladinca Marka Banovića. Oni će osjetiti sistem rada sa prvim timom, što će im mnogo značiti u budućnosti", kazao je Vukčević.

“Plavi” nastavljaju da podmlađuju, ali je kostur tima ostao. I to bukvalno - trener Budućnosti vodi na pripreme iste fudbalere sa kojima je završio jesenji dio sezone. Jedino novo ime je napadač Raičević, koji je stigao iz Berana.

Zvučnih pojačanja (zasada) nema, ali nema ni odlazaka...

"Možda bi bilo dobro da smo mogli da se pojačamo na nekim pozicijama, ali činjenica da smo potpuno sačuvali tim iz prvog dijela omogućava nam da nastavimo tamo gdje smo stali u prvom dijelu sezone - kaže Vukčević, koji očekuje još bolja izdanja na proljeće".

"Ostao je isti tim, a to će nam vjerujem omogućiti da odigramo zrelije u nastavku šampionata. Tu prije svega mislim na napad, koji je najviše zakazao u prvom dijelu. Moramo da budemo konkretniji, hrabriji, da realizujemo više šansi nego jesenas, kada smo mnogo promašivali. Sa druge strane, želim da sačuvamo ono što smo imali, a to je igra u defanzivi i čvrstina cijelog tima".

Podgoričani, koji su prvi dio sezone završili na petom mjestu sa osam bodova manje od vodeće Sutjeske, premijerno putuju u Istru, gdje će odraditi dvije sedmice priprama.

"Sve do sada što smo radili bilo je vezano za bazičnu snagu, prelazimo na taktički dio. Prijateljske utakmica iskristalisaće najboljih 11, odnosno 18 igrača, jer će nam svi koristiti na proljeće", zaključuje Vukčević.

Budućnost je zakazala sparing mečeve sa Kroacijom Sesvete, slovenačkim Zavrčkom kojeg predvodi bivši fudbaler “plavih” Viktor Trenevski, kao i sa Širokim brijegom. Biće odigrana još tri prijateljska meča, uključujući i dva na turniru u Gabeli, na kojem je Budućnost učestvovala i prošle sezone.

Bonus video: