Jo-Jo nišani Čelzi

"Veoma sam srećan zbog gola. Mnogo loših stvari mi se dogodilo u posljednje vrijeme, ali uvijek sam bio pozitivan. I sada je sve iza mene", rekao je Jovetić
6 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.01.2014. 12:49h

Sjajna igra i ubjedljiva pobjeda Mančester sitija, posebno rafal golova u mreži stare mušterije Totenhema, više nisu novosti na Ostrvu.

Novost je prvo mjesto na tabeli, ispred Arsenala i Čelzija. Novost je i Stevan Jovetić!

Crnogorski napadač dobio je prvu pravu priliku ove sezone da, potpuno zdrav, pokaže zašto je Siti uložio u njega 25 miliona eura.

Jovetić je iskoristio povjerenje da golom u derbiju, prvim u Premijer ligi, ali i ne samo golom, poruči da ekipa Manuela Pelegrinija u odlučujuće bitke za titulu ulazi jača za još jednog jakog aduta.

"Bila je to sjajna noć, odigrali smo izuztetno. Mogli smo da postignemo još golova, pokazali smo da smo sjajan tim. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu", bila je prva Jovetićeva imrpesija nakon meča.

Gol u 78. minutu, preciznim udarcem sa lijeve strana nakon odigravanja Fernandinja, dodatno je proširio ionako raskošan napadački repretroar Mančester sitija.

I skinuo Jovetiću veliki teret sa leđa...

"Veoma sam srećan zbog gola. Mnogo loših stvari mi se dogodilo u posljednje vrijeme, ali uvijek sam bio pozitivan. I sada je sve iza mene. Vjerujem u sebe, siguran sam da ću igrati dobro i još više pomoći timu".

Za gostovanje na “Vajt Hart lejnu”, koje je Siti prebrodio sa briljantnih 5:1, vezana je i jedna anegdota. Jovetić je ispirčao novinaru klupske televizije nakon meča.

"Sjedio sam na klupi, jedan navijač je bio blizu mene. Tražio mi je dres, ja sam obećao da ću mu ga dati nakon meča. Ipak, nisam mogao da mu ga poklonim, jer sam u njemu dao prvi gol u Premijer ligi. Umjesto dresa, dobio je šorts, vjerujem da će mu značiti", kazao je Jovetić.

Engleski mediji to su interpretirali ovako:

“Jovetić je sačuvao svoj dres kao uspomenu na prvi gol u Premijer ligi, ali još nije spreman da ga uloži na šampionsku titulu”, napisao je ITV.

Jovetić je oprezan - do titule je i dalje dugačak put, Siti je tek preuzeo prvo mjesto.

"Srećni smo zbog ubjedljive pobjede nad Totenhemom, ali moramo da ostanemo hladni, jer ništa nije završeno. Do kraja sezone nas očekuje puno teških utakmica. Već u sljedećem kolu igramo sa Čelzijem, što bi možda mogla da bude jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu. Nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i pobijediti", kaže Jovetić.

Trener Totenhema Tim Šervud izjavio je da je Mančester siti “najbolji tim na svijetu” nakon poraza od 5:1 u srijedu veče.

Jovetić je siguran da pohvale neće uspavati njega i njegove saigrače.

"U ovom momentu sve izgleda perfektno, ali ponavljam, ništa nije gotovo. Ne smijemo da se opuštamo, moramo da odradimo posao do kraja. Atmosfera je sjajna i vjerujem da ćemo nastaviti sa uspjesima", zaključio je Jovetić.

Vodeći Siti ima dva boda više od Arsenala i tri od Čelzija uoči velikog derbija u ponedjeljak veče na “Etihadu” protiv Murinjovog tima.

Bonus video: