Napoli izbacio Lacio, u polufinalu protiv Rome

Lacio je večeras ispao u četvrtfinalu od Napolija, koji je na "San Paolu" slavio 1:0
3 komentar(a)
Iguain, Foto: Beta/AP
Iguain, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.01.2014. 22:56h

Roma neće imati priliku da se revanšira Laciju za poraz u finalu Kupa 26. maja - Lacio je, naime, večeras ispao u četvrtfinalu od Napolija, koji je na "San Paolu" slavio 1:0.

Gol odluke postigao je Iguain (prvi gol iz igre od 15. decembra) u 82. minutu, i tako zakazao dvomeč u polufinalu sa "vučicom". Interesantno, Lacio je doživio prvi poraz pod vođstvom Edija Reje nakon pet utakmica (tri pobjede i dva poraza), i to protiv bivšeg kluba.

Prvi meč polufinala između Rome i Napolija igra se 5. februara u Rimu, revanš je sedam dana kasnije u Napulju.

U drugom polufinalu, u istim terminima, sastaju se Udineze i Fiorentina. Prvi meč igra se u Udinama.

Enrike iz Palmeirasa stiže u Napoli

Trofejni brazilski klub Palmeiras objavio je večeras da je postigao sporazum o transferu svog odbrambenog igrača Enrikea u italijanski Napoli.

Bivši defanzivac Barselone doputovaće u Italiju u utorak i poslije ljekarskih pregleda potpisaće četvorogodišnji ugovor.

Brazilski mediji tvrde da će Napoli za njegov dolazak platiti sumu od četiri miliona eura.

Enrike (27) je prošle godine bio na spisku brazilskog selektora Luisa Felipea Skolarija i igranjem u Seriji A nada se da će izboriti mjesto u sastavu za prvenstvo svijeta.

Taj fudbaler stigao je 2008. na Nou Kamp, ali se nije uklopio u planove tadašnjeg trenera Barselone Pepa Gvardiole, pa je proslijeđen na pozajmicu u Bajer Leverkuzen i Rasing Santander, da bi se kasnije vratio u Palmeiras.

Za nacionalni tim Brazila Enrike je do sada odigrao četiri utakmice.

Bonus video: