Rapsodija "redsa", remi Arsenala

Junajted savladao Kardif na debiju Huana Mate i povratku Robina van Persija koji je bio i strijelac
12 komentar(a)
Liverpul, Foto: Beta/AP
Liverpul, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.01.2014. 22:37h

Everton nije imao šansi na "Enfildu", protiv ovako raspoloženog Liverpula ne bi bilo jednostavno ni mnogo jačim timovima - "redsi" su slavili u gradskom derbiju sa 4:0, usput promašili penal, još nekoliko velikih prilika...

Ali, Liverpul je znao da iskoristi gotovo svaki kontranapad koji su mu omogućile "karamele", pa je to bila noć koja je crveni dio grada podsjetila da je ova sezona i dalje sjajna, bez obzira na to što njihov klub nije među favoritima za titulu.

Takođe, bila je to noć u kojoj su "igrale" i brojke - Stiven Džerard je odigrao 28. gradski derbi po čemu je rekorder (Džejmi Karager ostao na 27), dao je osmi gol Evertonu (više samo Aston Vili u Premijer ligi, 12), dok je pogodak Danijela Staridža za 2:0 bio ukupno 600. ove sezone u ligi...

Staridž je postigao dva pogotka, ali nije iskoristio jedanaesterac kojim bi kompletirao het-trik. Upisao se i svemogući Luis Suares.

Ovo je prvi put još od 1991. da je Liverpul dao četiri pogotka Evertonu - prije 23 godine je u Fa kupu rezultat bio 4:4!

Arsenal je zaustavljen u Sautemptonu (2:2). Lider je gubio na poluvremenu, potom na startu nastavka preokrenuo (Olivije Žiru i Santi Kasorla), ali je odmah nakon toga primio gol koji mu je stvorio probleme.

"Tobdžije" su kasnije ostale s igračem manje (Matje Flamini startovao s dvije noge i dobio direktan crveni karton), pa je i remi na "Sent Meriju" pristojan rezultat.

Mančester junajted je dočekao debi Huana Mate i povratak Robina van Persija - i to je bila dobitna kombinacija protiv Kardifa (2:0) na "Old trafordu", pa je Ole-Gunar Solskjer položio oružje na stadionu na kojem se proslavio kao fudbaler...

Rezultati

Mančester junajted - Kardif 2:0 (Van Persi 6, Jang 59)

Norič - Njukasl 0:0

Sautempton - Arsenal 2:2 (Fonte 21, Lalana 54 - Žiru 48, Kasorla 52)

Svonsi - Fulam 2:0 (Šelvi 61, Ćiko 76)

Kristal Palas - Hal 1:0 (Pančon 16)

Liverpul - Everton 4:0 (Džerard 21, Staridž 33, 35, Suares 50)

Sjutra

Aston Vila - VBA

Čelzi - Vest Hem

Sanderlend - Stouk

Totenhem - Mančester siti

Bonus video: