Osnovan ženski odbor SPFCG

Predsjednik SPFCG Željko Janović kazao je da je na sastanku konstatovano da je ženski fudbal u Crnoj Gori još u inicijalnim fazama razvoja.
0 komentar(a)
Sastanak, Foto: SPFCG
Sastanak, Foto: SPFCG
Ažurirano: 28.01.2014. 14:24h

Fudbalerka nikšićkog Ekonomista Jovana Mrkić izabrana je za predsjednicu ženskog odbora Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG), saopšteno je iz te asocijacije.

Na osnivačkom sastanku u Podgorici dogovorene su aktivnosti u vezi sa edukacijom, kolektivnim osiguranjem i regionalnom saradnjom.

„Drago mi je što sam izabrana za predsjednicu Ženskog odbora SPFCG. Ovo je tek početak i očekujem da ćemo uspješno realizovati planirane aktivnosti, a razvojem ženskog fudbala uporedo će se razvijati i Ženski odbor pri SPFCG“, rekla je Mrkić.

Predsjednik SPFCG Željko Janović kazao je da je na sastanku konstatovano da je ženski fudbal u Crnoj Gori još u inicijalnim fazama razvoja.

"Crnogorski ženski fudbal je sada na amaterskom nivou i ne može se govoriti o klasičnom sindikalnom organizovanju fudbalerki, ali su učesnici sastanka mišljenja da će kroz ovaj oblik udruživanja poboljšati njihov status, a mjere i koraci koje se do tada realizuju na polju edukacije, osiguranja i drugih aspekata naših aktivnosti samo će pomoći našim fudbalerkama", kazao je Janović.

On je kazao da su u Sindikatu sa pažnjom pratili dosadašnji razvoj ženskog fudbala u Crnoj Gori i da žele da čestitaju selektoru Zoranu Mijoviću i Fudbalskom savezu za ono što su za kratko vrijeme postigli.

"Ubijeđen sam da će u budućnosti postići još više uspjeha, a vrata Sindikata će uvijek biti otvorena za naše fudbalerke. Zajedno možemo postići dosta, i Ženski odbor će biti uključen u sve naše aktivnosti, što je uostalom praksa u Evropi“, rekao je Janović.

Bonus video: