Vujačić na meti Budućnosti

Vujačić je za dvije sezone prošao je trnovit put od igrača koji se borio za svoj status, do pozicije praktično nezamjenjivog „šrafa” u mašineriji Milorada Malovrazića
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2014. 11:38h

Van terena je skroman, tih i pouzdan, a na zelenom pravougaoniku sasvim drugačiji - ubojit, precizan i lucidan, hrabar i beskompromisan kada je to najpotrebnije. Te odlike Aleksandra Vujačića vrlo brzo su „kupile” navijače Petrovca.

Za svega dvije sezone prošao je trnovit put od igrača koji se borio za svoj status, do pozicije praktično nezamjenjivog „šrafa” u odličnoj mašineriji Milorada Malovrazića.

"Naravno da moram da budem zahvalan klubu na tome što mi je ukazana prilika da pokažem šta znam. Vjerovali su u mene kada mi je to bilo najpotrebnije, i drago mi je ako sam uspio da na ukazano povjerenje odgovorim na pravi način. U Petrovac sam stigao nakon lošeg perioda. Prvo povreda, a potom i prekid igračke karijere od pola godine, doveli su me na prag odluke da više nikada profesionalno ne zaigram. Ipak, zahvaljujući stručnom štabu Petrovca i ljudima iz kluba, na svu sreću to nisam uradio", kaže kroz osmjeh stameni Baranin.

U Baru je i počela karijera 23-godišnjeg napadača Petrovca. Nakon što je prošao školu Mornara, kao kadet se obreo u Crvenoj zvezdi, za koju je u tom uzrastu nastupao pola godine. Uslijedila je pozajmica u novobeogradski Radnički, a potom i dvije uspješne sezone na Banjici, gdje je kao omladinac branio boje Rada.

Uslijedio je povratak u rodni grad, jedna sezona u dresu prvoligaša Mornara, a potom i povreda i pauza. U Petrovac je stigao sezone 2011/2012. i od tada je član ovog kluba.

"Imamo kvalitetnu ekipu, dišemo kao jedan i zadovoljni smo rezultatima. Sve to uprava isprati na pravi način, što je vrlo važno za igrače. Drago mi je da sam napredovao i radiću još više na sebi. Lijepo mi je u Petrovcu, ali svakako da godi i interesovanje drugih klubova", kaže popularni Vuja.

A najveće interesovanje za Vujačića pokazala je Budućnost. Fudbalski brend koji se ne odbija. Međutim, ubojiti napadač je usmjeren na pripremu za nastavak šampionata. O svim ostalim stvarima brinu se njegovi menadžeri, poznati Barani Milan Ćalasan i Dejan Peković.

"Njihovoj agenciji sam prepustio brigu oko stvari van terena. Znam da se Budućnost interesuje, iako me direktno niko nije kontaktirao. Zvanično sam slobodan igrač, lijepo mi je u Petrovcu, i dalje sam dio kluba. Ponude stižu, prijaju i gode, a u dogovoru sa Petrovcem odlučiću šta dalje", zaključuje razgovor za „Vijesti” Vujačić.

Bonus video: