Arsenal od naredne sezone igra u dresovima “Pume”

“Ovo je veoma uzbudljiv dan za Arsenal. Novo partnerstvo predstavlja najveći ugovor u istorijama 'Pume' i Arsenala”, rekao je izvršni direktor “tobdžija” Ivan Gazidis
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2014. 16:27h

Ono što su britanski najavili u maju prošle godine, sada je i definitivno potvrđeno - nakon što su 20 godina nosili dresove giganta “Nike”, fudbaleri Arsenala će od naredne sezone nositi oprtemu “Pume”.

Iako klub sa “Emirejtsa” nije objavio detalje ugovora, već je samo otkrio da je rekordan, a Arsen Venger je poručio da je ovo “veliki momenat za klub”.

Engleski mediji su ranije pisali da će Arsenal od “Pume” za petogodišnji ugovor dobiti čak 170 miliona funti, 33 miliona više od “Emirejtsa”, koji za pet godina toliko plaća za ime stadiona i reklamu na dresovima.

“Ovo je veoma uzbudljiv dan za Arsenal. Novo partnerstvo predstavlja najveći ugovor u istorijama 'Pume' i Arsenala”, rekao je izvršni direktor “tobdžija” Ivan Gazidis.

Prvi čovjek “Pume”, Bjern Gulden, otkrio je da je taj brend već godinama pokušavao da se dogovori sa klubom iz sjevernog Londona.

“Arsenal je bio ključna strateška meta za 'Pumu' već godinama. Ovo je treći put u posljednje dvije decenije da smo ušli u pregovore, koji su sada napokon bili uspješni. Arsenal je savršen partner za nas”, rekao je Gulden.

Ugovor stupa na snagu 1. jula.

Bonus video: