Murinjo: Žao mi je zbog Mate

„Možda je za njega bila novost što nije bio prvi izbor. Možda ga je to kao čovjeka ojačalo, ali da budem iskren, nisam mu ništa pružio i žao mi je zbog toga”, rekao je Murinjo
1 komentar(a)
Mojes i Mata, Foto: Manutd.com
Mojes i Mata, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 27.01.2014. 13:56h

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je danas da žali što Huana Matu, koji je prešao u Mančester junajted, nije napravio boljim igračem.

Mata je u subotu iz Čelzija prešao u Mančester junajted za 37 miliona funti i najvjerovatnije će za novi klub debitovati sjutra na „Old trafordu” protiv Kardifa.

Španski reprezentativac želi veću minutažu, kako bi se izborio za mjesto u timu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Murinjo nije pružao mnogo prilika Mati, umjesto koga su u prvom timu bili Oskar i Vilijan, kao i mladi Belgijanac Eden Azar.

„Žao mi je što od njega nisam napravio snažnijeg igrača. Možda je za njega bila novost što nije bio prvi izbor trenera. Možda ga je to kao čovjeka, kao igrača, ojačalo, ali da budem iskren, nisam mu ništa pružio i žao mi je zbog toga”, rekao je Murinjo za „Skajsport”.

„Pokušao sam da ga stavim na poziciju koja mu nije odgovarala. Dao je sve od sebe i odigrao nekoliko dobrih utakmica. On je svjetski i evropski šampion, teško mu je”.

„Žao mi je jer nisam uspeo da ga spriječim da ode u Mančester junajted, uprkos tome što su nam oni direktni rivali”, dodao je portuglaski trener.

Bivši vezista Valensije je rekao da je bio iznenađen kada mu je Čelzi dozvolio da napusti klub. On je u posljednje dvije prvenstvene utakmice bio na klupi i, kako je rekao, želio je da iskoristi šansu da igra za još jedan „veliki klub”.

„Iskreno, bio sam iznenađen. Ali, zahvalan sam Čelziju, vlasniku, svima u klubu i navijačima - izabrali su me za najboljeg igrača u prethodne dvije sezone i na tome ću im zauvijek biti zahvalan”.

„U posljednjih šest mjeseci nisam igrao koliko sam želio. Shvatam da je fudbal timska igra i to poštujem”, rekao je Mata za sajt Junajteda.

Mančester junajted je poslije 22 kola 7. na tabeli sa 14 bodova zaostatka za vodećim Arsenalom, a završio je takmičenja u FA i Liga kupu.

Mata neće moći da igra za Junajted u Ligi šampiona, pošto je ove sezone već nastupio za Čelzi u tom takmičenju.

Bonus video: