Čudesan preokret Sitija, Jovetić igrao pola sata

Siti protiv Votforda od 0:2 stigao do 4:2 zahvaljujući het-triku Serhija Aguera i pogotku Aleksandra Kolarova
4 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Beta/AP
Mančester siti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.01.2014. 19:00h

Fudbaleri Mančester sitija morali su da prežive pravi triler protiv Votforda na "Itihadu" da bi se plasirali u osminu finala FA Kupa.

Petnaestoplasirani tim druge lige Engleske vodio je na poluvremenu sa nestvarnih 2:0 u gostima protiv najskupljeg tima na Ostrvu.

"Možemo li svake sedmice da igramo sa vama", pjevali su navijači Votforda za vrijeme odmora.

Trener Manuel Pelegrini morao je da podvikne u svlačionici i u nastavku je na teren izašao pravi Siti, koji teroriše rivale u Premijer ligi.

Ušao je Stevan Jovetić, raspucao se Serhio Aguero, Kolarov podesio "ljevicu" i završilo se - 4:2 za domaćina, uz het-trik argentinskog napadača.

"Igrali smo protiv jednog od najboljih timova na svijetu i pokazali da se ne bojimo. Ljudi su pričali da će biti 10:0 za njih, a nama je malo nedostajalo da napravimo čudo", izjavio je napadač Votforda Troj Dini, strijelac gola za 0:2 u finišu prvog dijela.

Aguero je golovima u 60. i 79. minutu donio izjednačenje Sitiju prije nego što je Kolarov, tri minuta prije kraja regularnog dijela, kompletirao preokret. Aguero je u nadoknadi svojim trećim golom pokazao da je razlika između dva tima ipak velika...

"Na poluvremenu sam, da sam mogao, želio da zamijenim svih 11 fudbalera! Cijeli tim je bio katastrofalan u prvom dijelu. U nastavku je bilo puno bolje, to je bio pravi Siti koji želi da dobije svaku utakmicu, koji želi da osvoji FA Kup", prokomentarisao je Pelegrini.

Jovetić je ušao u 57. minutu, kod rezultata 0:2, odmah je imao dobru šansu da postigne prvi gol u najstarijem fudbalskom takmičenju na svijetu, ali je kasnije doprnio preokretu.

U osminu finala FA Kupa plasirali su se i Liverpul, koji je slavio sa 2:0 na gostovanju Bornmutu, kao i Svonsi, koji je za tri minuta preokrenuo u Birmingemu protiv istoimenog domaćina.

Ni Everton nije imao problema na gostovanju Stivenidžu (4:0).

Noć ranije prošao je Arsenal, trijumfom nad Koventrijem 4:0.

Rezultati:

Bornmut - Liverpul 0:2

Birmingem - Svonsi 1:2

Bolton - Kardif 0:1

Hadersfild - Čarlton 0:1

Mančester Siti - Votford 4:2

Port Vejl - Brajton 1:3

Ročdejl - Šefild Venzdej 1:2

Sautempton - Jeovil 2:0

Sautend - Hal 0:2

Sanderlend - Kiderminster 1:0

Vigan - Kristal Palas 2:1

Stivenedž - Everton 0:4

Nedjelja:

Šefild Junajted - Fulam

Čelzi - Stouk.

Petak:

Arsenal - Koventri 4:0

Notingem Forest - Preston 0:0

Bonus video: