Bajern krenuo pobjedom

I to sa istim brojem utakmica, jer “farmaceuti” i “milioneri” svoje mečeve 18. kola igraju danas, dok Bavarci tek treba da nadoknade zaostali meč sa Štutgartom
0 komentar(a)
Tomas Miler, Foto: Reuters
Tomas Miler, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2014. 23:01h

Nastavljena je Bundes liga, pobjedom Bajerna na gostovanju Borusiji u Menhengladbahu (2:0).

Ekipa Pepa Gvardiole fantastično je otvorila drugi dio šampionata i sada ima deset bodova više u odnosu na drugoplasirani Bajern Leverkuzen, a čak 14 u odnosu na Borusiju Dortmund.

I to sa istim brojem utakmica, jer “farmaceuti” i “milioneri” svoje mečeve 18. kola igraju danas, dok Bavarci tek treba da nadoknade zaostali meč sa Štutgartom.

Do pobjede na ispunjenom “Borusija parku” goste su predvodili Mario Gece, golom u 7. minutu na asistenciju Tomasa Milera, kao i sam Miler koji je realizovao penal početkom nastavka.

Bavarci, kojima su nedostajali povrijeđeni Riberi i Roben, mogli su da prime gol u finišu, domaći su pogodili stativu i stvorili još nekoliko šansi, ali je golman Nojer sigurnim intervencijamapriveo meč kraju.

A nastavak sezone u Bundes ligi obilježila je “afera Levandovski” - napadač Borusije Dortmund koji će od ljeta obući dres Bajerna prijavljen je da je ispred svoje kuće udario 17-godišnjeg navijača, koji ga provocirao.

Prijavio ga je baš taj navijač, ali je Poljak demantovao da je bilo fizičkog kontakta.

“Želim da razjasnim da nisam koristio fizičku silu protiv nekoga ko je bio na mom privatnom posjedu. Nadam se da će ovo ostati izolovan slučaj i da ću na miru moći da se skoncentrišem na nastupe za Borusiju u drugom dijelu sezone”, napisao je Levandovski na svom Fejsbuk profilu.

Koliko je na njega uticao današnji incident, te dogovoreni prelazak u Bajern, vidjeće se sjutra kada “milioneri” u 15.30 časova dočekaju Augzburg.

Rezultat: Borusija Menhengladbah - Bajern 0:2 (Gece 7, Miler (penal) 53).

Sjutra: Borusija Dortmund - Augzburg, Frajburg - Bajer Leverkuzen, Nirnberg - Hofenhajm, Štutgart - Majnc, Volfsburg - Hanover, Ajntraht - Herta.

Nedjelja: Verder - Braunšvajg, Hamburger - Šalke.

Bonus video: