Čelzi doveo Salaha

"Čelzi može da potvrdi dogovor sa Bazelom prelaska 21-godišnjeg napadača Mohameda Salaha", piše na klupskom sajtu.
13 komentar(a)
Salah, Foto: Beta/AP
Salah, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.01.2014. 18:51h

Od 45 miliona eura, koliko je dobio od Mančester junajteda za Huana Matu, trener Čelzija Žoze Murinjo je odmah odlučilo da potroši 14 - novi član tima iz zapadnog Londona je egipatski napadač Mohamed Salah, doskorašnji fudbaler Bazela.

Salah još nije prošao medicinske testove, niti je dogovorio lične uslove, ali je Čelzi na svom zvaničnom sajtu već objavio da je transfer gotova stvar.

"Čelzi može da potvrdi dogovor sa Bazelom prelaska 21-godišnjeg napadača Mohameda Salaha", piše na klupskom sajtu.

Murinjo je tako preduhitrio Liverpul i svog nekadašnjeg pomoćnika, trenera "redsa" Brendana Rodžersa, koji se dugo nadao da će Salah biti njegovo prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku.

Umjesto da Liverpul dobije prvo, Čelzi je doveo treće pojačanje - prije Salaha na "Stemford bridž" su stigli Nemanja Matić iz Benfike i Bertran Traore, koji je odmah proslijeđen Viteseu na pozajmicu.

Osim Mate, Čelzi je napustio Kevin de Bruin, koji je pojačao Volfsburg.

Salah je napadač, ali može da igra ofanzivnog vezistu, a takođe je opasan i po krilu.

Njegovu ljevicu dobro je zapamtio golman Čelzija Petr Čeh - Salah ga je savladao i na "Stemford bridžu" i na "Sent Jakob parku".

Bazel je u Ligi šampiona oba puta savladao Čelzi (2:1 i 1:0), umnogome zahvaljujući sjajnim partijama egipatskog napadača, pa nije preveliko iznenađenje što ga je Murinjo angažovao.

Salah je došao u Bazel 2012. godine iz egipatskog El Mokavlona. Proslavio se 2011. godine na Kupu Afričkih nacija, kada je bio prvi strijelac sa šest golova.

Bonus video: