Mata u Mančester junajtedu za 45 miliona

Iako se spekulisalo da Mančester junajted za 25 - godišnjeg fudbalera nudi 40 miliona funti, ipak se transfer završio za 37 miliona funti (45 miliona eura)
4 komentar(a)
Huan Mata, Foto: Reuters
Huan Mata, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2014. 23:25h

Mančester junajted je u jeku najlošije sezone u Premijer ligi krenuo u zimsku kupovinu. Prvi je redove “đavola” u tekućem prelaznom roku pojačao vezista Čelzija i španske reprezentacije, Huan Mata.

Iako se spekulisalo da Mančester junajted za 25 - godišnjeg fudbalera nudi 40 miliona funti, ipak se transfer završio za 37 miliona funti (45 miliona eura).

Mata je od povratka Žoze Murinja u Čelzi izgubio status prvotimca, jer se portugalski stručnjak više oslanja na Belgijanca Edena Azara, te Brazilce Oskara i Vilijana.

Mata je ove sezone nastupio 13 puta za Čelzi u Premijer ligi i imao je dvije asistencije. Juče je propustio trening “plavaca” i očekuje se da će medicinske preglede u Mančester junajtedu proći do kraja ove sedmice.

S druge strane, Murinjo je nakon dovođenja Nemanje Matića krenuo u potjeru za napadačem Bazela Mohamedom Salahom, i Čelzi je ponudio deset miliona eura za mladog Egipćanina. Ipak, Bazel ne želi da se odrekne sjajnog napadača za iznos ispod 18 miliona.

Bonus video: