Marota: Inter je doveo Vučinića u nelagodnu situaciju

"Vučinić i Guarin su dva ozbiljna fudbalera i profesionalca, ali su zaslugom Intera dovedeni u nelagodnu situaciju", kazao je sportski direktor Juventusa
5 komentar(a)
Vučinić, Foto: Beta/AP
Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.01.2014. 20:03h

Neuspjela razmjena Juventusa i Intera, Vučinić za Guarina, i dalje je fudbalska tema koja je okupirala Italiju.

Sportski direktor “stare dame” Đuzepe Marota danas je održao konferenciju za novinare, kako bi razjasnio stvar sa Juventusove tačke gledišta...

"Inter je bio nekorektan. Zato smo organizovali pres konferenciju kako bismo zaštitili naš klub, ali i neke druge aktere u ovoj tužnoj aferi. Vučinić i Guarin su dva ozbiljna fudbalera i profesionalca, ali su zaslugom Intera dovedeni u nelagodnu situaciju. Imali smo usmeni dogovor sa Interom, naš predsjednik Anjeli je SMS porukom kontaktirao presjednika Intera Tohira, koji je dao zeleno svijetlo da se posao završi. Ni sada ne znam zašto je Inter odustao. Vučinić je ispraznio svoj ormar u svlačionici Juventusa, pozdravio se sa saigračima, Guarin takođe", rekao je Marota, koji je potom pričao o statusu Vučinića.

"Bio je jutros u mojoj kancelariji, razgovarali smo. Objasnio sam mu šta se dogorilo i rekao mu da ga Juventus neće napustiti. Otvorili smo prostor za transfer zato što je Inter poslao ponudu. Želimo da zadžimo ekipu na okupu, ali ako neki fudbaler izrazi želju da ide, mi mu ne pravimo probleme".

Inter i Juventus dogovorili su trampu o kojoj je brujala Italija, ali se Inter povukao iz pregovora taman kada su se fudbaleri dogovorili sa novim, nesuđenim klubovima.

Marota je nastavio...

"Negdje sam pročitao da je Inter odustao od Vučinića jer su medicinski testovi bili loši, što je glupost. Pogledajte kako je Vučinić igrao u minule dvije sezone, pogdledajte mu brojke. On je i dalje sjajan fudbaler. Kakav mu je status? I dalje je igrač Juventusa, a situaciju ćemo procjenjivati iz dana u dan. Dobio je dva slobodna dana, kako bi malo povratio moral. Ne isključujem mogućnost da opet otvorimo pregovore sa Interom oko njega, eventualno da se čuju Anjeli i Tohir, a što se tiče Fasonea (generalni menadžer Intera), ja sa njim više ne pregovaram", bijesan je Marota.

Bonus video: