Manćini: Ja sam izgradio sadašnji tim Sitija

"Srećan sam što je Siti jedan od najboljih timova u Engleskoj, pošto sam ja izgradio taj tim. Fudbaleri koji postižu golove, oni su koje sam ja doveo - Serhio Aguero, Edin Džeko, Jaja Ture, David Silva i Samir Nasri", rekao je Manćini
67 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2014. 12:11h

Bivši menadžer Mančester sitija Roberto Manćini izjavio je danas da je on izgradio sadašnji tim tog kluba i da je zaslužan za ovosezonske uspjehe.

Manćini, koji je sada trener turskog Galatasaraja, prošlog ljeta napustio Siti, s kojim je 2010. godine osvojio FA kup, a godinu kasnije titulu u Premijer ligi.

Njega je na klupi zamijenio Manuel Pelegrini.

"Srećan sam što je Siti jedan od najboljih timova u Engleskoj, pošto sam ja izgradio taj tim. Fudbaleri koji postižu golove, oni su koje sam ja doveo - Serhio Aguero, Edin Džeko, Jaja Ture, David Silva i Samir Nasri", rekao je Manćini.

Po odlasku Manćinija, Siti je doveo Fernandinja i Alvara Negreda, koji su postigli 23 golova u prvoj sezoni.

Italijanski trener je rekao da nije ljut na Siti zbog otkaza.

On je otpušten jer se nije slagao s pojedinim igračima, ali i zbog poraza u finalu FA kupa od Vigana i gubitka titule u Premijer ligi.

"Kada radite znate da biste mogli da imate problema sa igraccima. To je normalno, jer trener želi da fudbaleri rade naporno i da igraju dobro, a oni bi to trebalo da shvate. Možda je bolje kada promijenite trenera, jer tako promijenite i način rada", rekao je Manćini.

"Mislim da Pelegrini radi dobar posao, ali ono što se sada događa u

Sitiju mi smo radili prije tri godine. Zadovoljan sam urađenim poslom u Mančesteru, volim Siti i navijače i to je bilo fantastično iskustvo", dodao je Italijan.

Manćini je rekao da Siti nije odbranio titulu jer je gradski rival Junjated doveo Robina van Persija iz Arsenala.

"Poslije četiri ili pet godina trener možda mora da promijeni tim. Ja sam uradio svoj posao, napravio fantastičan tim, igrali smo fantastičan fudbal, a nismo osvojili titulu, jer je Junajted kupio Van Persija. On je doneo razliku, a da nije, mislim da bismo promijenili

istoriju Mančestera u posljednje tri godine", zaključio je Manćini.

Bonus video: