Roma eliminisala Juve iz Kupa

Na "Olimpiku" presudio gol tamnoputog napadača u 79. minutu, pa će Rimljani u polufinalu igrati sa boljim iz duela Lacio - Napoli
9 komentar(a)
Žervinjo, Foto: Beta/AP
Žervinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.01.2014. 22:18h

Roma je spriječila Juventus u pohodu na "duplu krunu". Ako "stara dama" juri ka Skudetu, trećem uzastopnom, sada je makar jasno da joj je izmakao Kup - Rimljani su na svom "Olimpiku" slavili sa 1:0 pogotkom Žervinja u 79. minutu.

Domaćin je na kraju zasluženo slavio protiv kombinovanog sastava gostiju u kojem nije bilo Pola Pogbe, Đanluiđija Bufona, Štefana Lihtštajnera, Kvadva Asamoe, te Mirka Vučinića, dok su Karlos Teves i Fernando Ljorente ušli tek u nastavku...

Momenat odluke se dogodio kada je Miralem Pjanić iskoristio loše dodavanje Andree Barzaljija ka Leonardu Bonućiju, oduzeo loptu i pokrenuo kontranapad - Bosanac je potom uposlio Kevina Strotmana, a ovaj Žervinja koji je majstorski matirao Marka Storarija.

Napadač iz Obale Slonovače je, dakle, konačno pogodio, nakon promašaja u prvenstvu koji su često bili nevjerovatni.

Zato je valjda poslije pogotka odmah potrčao da slavi s navijačima na južnoj tribini.

"Željeli smo ovu pobjedu i mislim da smo pokazali da smo konkurentni Juveu. Ne odričemo se ni prvenstva, razlika koju ima lider nije nedostižna", rekao je kapiten "vučice" Franćesko Toti.

Romi će rival u polufinalu biti pobjednik duela Lacio - Napoli koji se igra naredne srijede, takođe na "Olimpiku".

Ako "nebesko-plavi" eliminišu Napolitance bila bi to repriza rimskog derbija iz prošlogodišnjeg finala.

Lacio je u maju prošle godine na "Olimpiku" slavio sa 1:0 golom Senada Lulića i osvojio trofej.

Drugi polufinalni par će činiti bolji iz duela Milan - Udineze, koji se igra sjutra veče, i Fiorentina - Sijena. Toskanski derbi je na programu u četvrtak.

Bonus video: