FIFA zna za utakmicu, "crne zvijezde" nisu u toku

"Odjeljenje za komunikacije našeg saveza nije obaviješteno da je zakazan prijateljski meč sa Crnom Gorom, kako to piše na njihovom sajtu", kaže portparol FA Gane Ibrahim Sani Dara
4 komentar(a)
momir đurđevac, Foto: Savo Prelević
momir đurđevac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2014. 14:08h

Iz Fudbalskog saveza Gane demantovali su juče informaciju koja je u petak objavljena na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore, da je dogovoreno odigravanje prijateljskog meča između dvije selekcije 5. marta u Podgorici.

Na zvaničnom sajtu Fife, međutim, duel "hrabrih sokola" i "crnih zvijezda" uvršten je u kalendar.

"Odjeljenje za komunikacije našeg Fudbalskog saveza nije obaviješteno da je zakazan prijateljski meč sa Crnom Gorom, kako to piše na njihovom sajtu. Isto je tako Fudbalski savez Kolumbije prošle nedjelje objavio da će igrati prijateljsku utakmicu sa nama".

"Onog trenutka kada sa nekim savezom postignemo dogovor o prijateljskom meču koji je prihvatljiv za Fudbalski savez Gane, mi ćemo to učiniti javnim. Do tada, ne želimo da žurimo i sve ćemo objaviti u pravo vrijeme", izjavio je portparol Fudbalske asocijacije Gane Ibrahim Sani Dara, a prenose fudbalski portali u Gani.

Ni na zvaničnom sajtu Fudbalske asocijacije Gane nema informacije o odigravanju prijateljskog meča sa Crnom Gorom 5. marta na stadionu pod Goricom.

Osim ranije objave da će "crne zvijezde" naredni prijateljski meč odigrati u martu u Evropi, sve posljednje vijesti vezane su za Kup Afričkih nacija, na kojem ove godine učestvuju fudbaleri koji igraju u domaćim klubovima.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac bio je izenanađen vijestima iz Gane, ističući da je ovaj prijateljski meč zakazan po ustaljenoj proceduri po kojoj se zakazuju svi prijateljski mečevi.

"Nakog dugih pregovora u kojima je posredovala agencija za prodaju TV prava "Sport fajv", u petak u 16.15 časova dobili smo faks sa zvaničnim memorandumom Fudbalskog saveza Gane i potpisom ovlašćenog lica njihovog saveza, kojim se potvrđuje odigravanje prijateljske utakmice".

"To je redovna procedura kojom zakazujemo sve prijateljske utakmice i što se tiče nas, nema ništa sporno. Čak su nas iz "Sport fajva" obavijestili da će danas (petak) poslati ugovor kojim se regulišu naše obaveze vezane za taj meč", rekao je Đurđevac, ističući da na zvaničnom sajtu Fife jasno piše da je zakazana utakmica.

Đurđevac, međutim, napominje da ga ništa ne bi iznenadilo.

"Očigledno ne možemo biti sigurni sve dok se ne pojave u Podgorici. Možda su se predomislili".

Prijateljski meč sa Ganom treba da bude prva provjera crnogorske reprezentacije u 2014. godini, te prvi test "crnih zvijezda" pred dolazeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Gana je u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Bonus video: