Tohir rekao "ne", ništa od trampe Vučinić-Guarin

Posao je propao - na zvaničnom sajtu "crno-plavih" objavljeno saopštenje u kojem se ističe da se pregovori neće nastaviti
27 komentar(a)
Vučinić, Foto: Reuters
Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2014. 17:51h

Sada je valjda i definitivno - niti će Mirko Vučinić pojačati Inter, niti će Fredi Guarin na kraju otići u Juventus!

To je, ustalom, stav Intera koji je na zvaničnom sajtu (www.inter.it) objavio da se povlači iz pregovora i da je posao propao:

"Inter je odlučio da ne nastavi pregovore. Predsjednik Erik Tohir je, nakon razgovora sa Masimom Moratijem i menadžmentom kluba, zauzeo stav da da tehnički i finansijski uslovi za ovu razmjenu nisu zadovoljavajući", navodi se u saopštenju.

Kada se pogleda šta se sve desilo juče i danas ne treba isključiti ni to da se dva tima do kraja januara, kada ističe prelazni rok, ipak dogovore i pronađu formulu da obave transfer, jer to žele i igrači, koji su brzo dogovorili lične uslove sa Interom i Juventusom.

A, ranije danas, pregovori Intera i Juventusa oko razmjene Vučinića i Guarina ušli su u dramatičnu fazu - policija je rastjerala bijesne navijače Intera koji su se okupili ispred prostorija kluba u ulici Vitorio Emenuele, dok dvije strane još uvijek traže model kako da obave ovu razmjenu.

Italijanski mediji iz minuta u minut prate dešavanja oko sage koja je već obilježila zimski prelazni rok u Italiji - crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić trebao bi da obuče dres Intera u zamjenu za Kolumbijca Fredija Guarina, koji je blizu Juventusa.

Nakon što je posao o stopostotnoj trampi, bez novčanih doplata, juče u jednom momentu bio u dogovoren, a zatim stopiran nakon poruke koju su navijači Intera poslali vlasniku kluba Eriku Tohiru, pregovori su se nastavili danas.

"Inter je Inter, ovo je fudbal, a ne bejzbol", istakli su navijači i između ostalog poručili da im je dosta pogrešnih poteza čelnika.

Čelnici Juventusa su se, navodno, razbjesnjeli kada su saznali da iz Intera (naknadno) traže koji milion preko, ali su na kraju ipak pristali da za Guarina daju Vučinića i dva miliona. Inter, međutim, traži četiri miliona i to je trenutno jedina smetnja oko realizacije transfera.

Torinski "Tutosport" u međuvremenu piše da je knjigovodstvena vrijednost Mirka Vučinića procijenjena na sedam miliona i 450 hiljada eura. Ako je tržišna vrijednost oba fudbalera po kojoj će biti obavljena razmjena 13 miliona, Juve će biti u dobitku od oko šest miliona. Baš kao i Inter za Guarina, koji je Interovim knjigama "proknjižen" na osam miliona.

Sa druge strane, "Gazeta delo sport" piše da će Vučinić u Interu morati da prihvati nešto manja primanja od onih koje je imao u Juventusu. Umjesto 3,5 miliona godišnje, koliko je zarađivao u Torinu, 30-godišnji napadač će na "Đuzepe Meaci" imati tri miliona godišnje.

Očekuje se da Vučinić potpiše dvoipogodišnji ugovor sa Interom (do 2016), nakon što je sinoć obavio medicinske testove. Na potvrdu transfera će, ipak, morati još da se pričeka.

Brat Fredija Guarina je tokom noći objavio na svom profilu na Instagramu: "Definitivno je, Fredi će biti prvi Kolumbijac koji će igrati za Juventus. Nije još zvanično, ali dogovor samo što nije postignut".

Ostalo je, dakle, da čelnici Intera srede stvar sa svojim navijačima. Što više miliona preko izvuku iz ove razmjene, ultrasi će biti mirniji.

Vučinić, za to vrijeme, u jednom milanskom hotelu, zajedno sa menadžerom Alesandrom Lućijem, čeka znak da dođe u prostorije kluba i potpiše ugovor. Ostaje da se vidi da li će se to dogoditi danas.

Bonus video: