Vučinić i Guarin kao Boninsenja i Anastazi

Najupečatljivija trampa je obavljena 1976. godine, kada je simbol Intera Roberto Boninsenja prešao u Juve, a u suprotnom smjeru je krenuo Pjetro Anastazi
2 komentar(a)
Roberto Boninsenja i Pjetro Anastazi, Foto: AP
Roberto Boninsenja i Pjetro Anastazi, Foto: AP
Ažurirano: 20.01.2014. 14:30h

Neočekivana trampa između Intera i Juventusa za Mirka Vučinića i Fredija Guarina poslužila je novinarima „Gazete delo sport“ da se prisjete svih razmjena koje su obavili vječiti italijanski rivali.

Veliki animozitet klubova, pogotovo u post-Kalćopoli eri nije smetao igračima, pošto su za oba kluba kroz istoriju nastupali Đulijano Sarti, Benito Kauzio, Aldo Serena, Roberto Bađo, Marko Tardeli, a direktno su prelazili Alesandro Altobeli, Salvatore Skilaći, Dino Bađo, Anđelo Peruci i Lusio.

„Bjankoneri“ i „nerazuri“ su, međutim, kroz istoriju radili isto što i danas sa Vučinićem i Guarinom. Najupečatljivija trampa je obavljena 1976. godine, kada je simbol Intera Roberto Boninsenja prešao u Juve, a u suprotnom smjeru je krenuo Pjetro Anastazi.

Boninsenja je imao 33 godine, ali je sa Juveom osvojio dvije titule i UEFA kup, prvi evropski trofej giganta iz Torina.

Anastazi je bio pet godina mlađi, a tada se pričalo da je na transfer pristao zato što je bio u svađi sa trenerom Karlom Parolom. „Gazeta“ piše da je možda u istoj situaciji sada i Vučinić sa Konteom...

Dva kluba su se zamijenila i 2004. godine, a mnogo bolje je prošao Juventus, koji je dobio Fabija Kanavara, a u suprotnom smjeru poslao golmana koji se nikada nije nametnuo, Fabija Karinija.

Inter se „osvetio“ nakon afere Kalćopoli, kada je u pola cijene doveo Zlatana Ibrahimovića i Patrika Vijeru. Tada je u Torino otišao Kristijan Zaneti, koji je sa Juventusom osvojio Seriju B.

Bonus video: