Vučinić blizu Intera, pregovori se nastavljaju sjutra

Sastanak dva kluba završen u 21.30 bez epiloga, jer će se opet sastati sjutra. Po najavama, do transfera će gotovo izvjesno doći
35 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2014. 21:07h

Ovakav epilog u Italiji do danas niko nije mogao da predvidi - Mirko Vučinić će vjerovatno karijeru nastaviti u Interu!

Senzacionalnu informaciju je oko podneva objavila „Gazeta delo sport” nakon što je došla do saznanja da je Mirkov menadžer Alesandro Lući umjesto u London, gdje je trebalo da se sastane sa čelnicima Arsenala (pominje se i Čelzija), otišao direktno u Milano na završne pregovore sa Interom.

Ali, umjesto potpisivanja tokom dana, ono što je izgledalo kao gotova stvar, da Mirko u Grad mode stigne u zamjenu za Fredija Guarina, u stvari je bio samo uvod u jedinstvenu italijansku sapunicu - Inter je oko 18 časova stopirao pregovore po naredbi iz Indonezije koja je stigla od predsjednika Erika Tohira.

Razlog - milanski velikan želi pozajmicu, pa da tek na ljeto dva kluba pregovaraju oko kupovine, što Juveu nije nikako odgovaralo.

Nakon pola sata zatišja u kojima su predstavnici klubova tražili rješenje (što valjda govori o želji da se sve riješi), pregovori su nastavljeni, a vjeruje se da su sami igrači pomjerili stvari s mrtve tačke - Guarin je navodno poručio ljudima iz Intera da "se više neće vraćati na treninge ako ovaj posao propadne", dok je Vučinić oko 20 časova, po prvobitnom dogovoru, stigao u Milano na medicinske preglede i prošao ih oko 22.30 časova.

Sastanak dva kluba je završen u 21.30 časova, ali su obje strane priznale da ima prostora za dogovor.

Marota: Zapelo oko Guarina

"Pregovori oko Guarina su malo blokirani, ali nastavićemo razgovore sjutra, pa sve može da se popravi", poručio je sportski direktor Juventusa Đuzepe Marota novinarima odmah po završetku sastanka koji je trajao skoro šest sati.

Iako dogovor još nije postignut, očekuje se da do njega dođe sjutra, a navodno se pita "stara dama" koja je od Tohira dobila jasnu ponudu:

"Želimo samo pozajmicu. Ili prihvatite to ili zatvaramo pregovore", prenosi "Tutomerkatoveb" riječi koje je Indonežanin izgovorio na telefonskoj vezi rivalima.

Navodno, u pregovorima je zapelo onog trenutka kada je Inter tražio uz Vučinića između četiri ili pet miliona eura obeštećenja od Juvea, što je izitiralo predstavnike šampiona Italije.

Tek nakon toga se otvorila priča o pozajmici...

Vučiniću su čak i saigrači već bili poželjeli srećan put u novu avanturu, konkretno Leonardo Bonući i Simone Pepe. Ali, situacija se zakomplikovala, pa možda i ostanu saigrači.

"Puno sreće u novoj avanturi tebra”, na neobičan način je mješavinom italijanskog i našeg "šatro" jezika Vučiniću poželio sreću Bonući, štoper Juventusa.

Ko bi dobio ovom trampom?

U Italiji vladaju različita mišljenja o tome koji bi klub bolje prošao u ovoj razmjeni.

Inter bi u svakom slučaju dobio igrača kojeg do sada (nakon što je otišao Antonio Kasano) nije imao, a to je pojedinac koji klasom pravi razliku na svakom dijelu terena.

Ali, za mnoge nije nebitna činjenica da je Mirko tri godine stariji od Guarina.

Ipak, legendarni bek Intera Tarćizio Burgnič nema dilemu da je njegov bivši klub na putu da napravi dobar posao.

"U pitanju su dva različita igrača - Mirko je napadač i realizator, Fredi je vezista kojem je snaga najveće oružje. Da sam sportski direktor Intera sada bih na tržištu tražio vezistu koji zna da igra prema naprijed. Ko će imati više koristi od ovoga? Po meni - Inter. Jer, ovakav igrač mu treba, a Juve ima odličan vezni red i bez Guarina", jasan je Burgnič.

Međutim, navijači Intera ne žele ovu trampu, pa je "Kurva sud" saopštenjem upozorila Tohira i možda time usporila pregovore:

"Inter je Inter, ovo je fudbal, a ne bejzbol", istakli su navijači i između ostalog poručili da im je dosta pogrešnih poteza čelnika.

A Juventus? On bi svakako mogao i bez Guarina, ali za analitičare bi dolazak bivšeg veziste Porta, kojeg je Konte želio i prije nego je ovaj stigao u Inter, jasan znak da će na ljeto biti prodat ili Pol Pogba (želi ga PSŽ) ili Klaudio Markizio, koji je na meti Monaka.

Mirku je Inter suđen?

Vučinić je prethodnih dana bio blizu Arsenala, ali je već pomenuti Lućijev povratak s aerodroma i odlazak u Milano iznenadio sve.

Tako bi sjutra trebalo da bude sklopljen posao koji je mogao da se završi i mnogo ranije, jer se Mirko i Inter povezuju odavno, još od vremena kada je igrao u Lećeu, poslije i u Romi.

Posljednji put je transfer bio moguć i ljetos, iako Juve tada nije želio da proda crnogorskog kapitena.

Ipak, od tada se dosta promijenilo, Karlos Teves je u međuvremenu iskoristio povrede Vučinića i oduzeo mu mjesto u startnoj postavi, pa je jedan od najzaslužnijih igrača za dva Skudeta Juvea završio na transfer listi.

I, sada, kada je malo ko vjerovao da je Inter opet u igri, "crno-plavi" su spremni da uhvate posljednji voz.

Inter se i prvobitno obratio Juveu tražeći 30-godišnjeg Nikšićanina na pozajmicu s pravom kupovine na ljeto, ali je "dama" to odbila i ponudila trampu koja je bila privlačna i jednima i drugima. Međutim, Tohir je izbrojao dva i dva i postavio Juveu ultimatum, a epilog bi trebalo da se zna danas.

"Ipak sve miriše na to da je dogovor blizu", napisao je torinski "Tutosport".

Šta god da bude, Vučinić nije među pozvanim igračima za sjutrašnji meč četvrtfinala Kupa Italije sa Romom, koja je večeras ozvaničila dolazak Mišela Bastosa.

Galerija

Bonus video: