Riberi: Ronaldo nije zaslužio Zlatnu loptu

„Bilo je jasno da će Ronaldo pobijediti. Rok za glasanje je produžen za dvije sedmice. To se nikada nije dogodilo. Ovo nije bio fudbal, ovo je bila politička odluka”, rekao je Riberi
22 komentar(a)
Frank Riberi, Foto: Beta/AP
Frank Riberi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.01.2014. 12:43h

Frank Riberi je dugo bio glavni favorit da osvoji Zlatnu loptu, ali je ona na kraju završila u rukama Kristijana Ronalda.

Francuski as je otvorio dušu i kritikovao ishod glasanja, kao i činjenicu da u najboljem timu koji je odabrala FIFA nema nekoliko igrača Bajerna.

Riberi je prošle sedmice na gala večeri u Cirihu mirno primio vijest da neće osvojiti nagradu, riječima da mu individualna priznanja nisu cilj. Sada je, ipak, otvorio dušu i poručio da Ronaldo nije zaslužio Zlatnu loptu, jer nije osvojio ništa.

„Osvojio sam sve što sam mogao sa Bajernom, a Ronaldo nije uzeo nijedan pehar”.

„Ne kažem da mi nedostaje ta nagrada, ali me malo boli ishod glasanja. Zaslužio sam da dobijem Zlatnu loptu”, rekao je Riberi za minhenski „Abend cajtung” (AZ).

Francuski reprezentativac je istakao da mu je sve bilo jasno kada je FIFA odlučila da produži rok za glasanje nakon baraža za Svjetsko prvenstvo, u kojem je Ronaldo dao četiri gola u dvomeču sa Švedskom.

„Bilo je jasno da će Ronaldo pobijediti. Rok za glasanje je produžen za dvije sedmice. To se nikada nije dogodilo. Ovo nije bio fudbal, ovo je bila politička odluka”.

Riberi ne može da vjeruje i da su samo tri igrača Bajerna u najboljem timu sezone, iako su Bavarci osvojili Ligu šampiona, SVjetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope i duplu krunu u Njemačkoj.

„Samo tri igrača Bajerna su u najboljem timu. To le ludost. Tomas Miler je zaslužio da bude u njemu, kao i David Alaba, Bastijan Švajnštajger i Arjen Roben. Osvojili smo pet titula i ispisali istoriju”.

„Uzgred, nema ni igrača Borusije Dortmund. Gdje su Mario Gece i Robert Levandovski? To je nemoguće”, zaključio je Riberi.

Taj posljednji stav 30-godišnjeg Francuza je zanimljiv, jer je Gece napustio „milionere” i stigao na „Alijanc arenu”, a Levandovski će se na ljeto pridružiti timu Pepa Gvardiole.

Bonus video: