Gabrijel Kalderon novi trener Betisa

Kalderon je treći trener kluba iz Sevilje ove sezone, a na klupi je zamijenio Huan Karlosa Garida, koji je otpušten zbog loših rezultata
1 komentar(a)
Gabrijel Kalderon, Foto: Www.realbetisbalompie.es
Gabrijel Kalderon, Foto: Www.realbetisbalompie.es
Ažurirano: 20.01.2014. 11:21h

Betis je postavio Argentinca Gabrijela Kalderona za novog trenera, saopšteno je danas.

Kalderon je treći trener kluba iz Sevilje ove sezone, a na klupi je zamijenio Huan Karlosa Garida, koji je otpušten zbog loših rezultata.

Betis je u subotu na svom terenu izgubio od Real Madrida sa 0:5 i poslije 20 kola nalazi se na posljednjem, 20. mestu, sa 11 bodova.

Klub iz Sevilje ima osam bodova manje od Almerije, koja se nalazi na 17. mjestu, van zone ispadanja.

Garido je na klupi zamenio Pepea Mela, a u Betisu je radio sedam sedmica. Ekipa je za to vrijeme, u pet mečeva, osvojila samo bod.

Kalderon će predvoditi Betis do kraja sezone, a ako ekipa ostane u ligi, ugovor će automatski biti produžen na još godinu.

„Oduvijek sam sanjao da radim u Betisu. Nisam imao određeni datum, ali kada se pojavila ovakva delikatna situacija, došao sam trčeći“, rekao je Kalderon.

Kalderon (53) je između 1983. i 1987. godine igrao za Betis i reprezentaciju Argentine. On je, između ostalih klubova, trenirao i Kan, Lozanu, Al Etihad, a bio je i selektor Saudijske Arabije i Bahreina.

Bonus video: