Simović: Svi treba da stanemo iza Mornara

“Svi smo živjeli za ovaj dan da Mornar opet bude u eliti. Bar je sportski grad i potrudićemo se da klub duge i svijetle tradicije opet bude ponos grada i navijača", kaže VD predsjednika UO Mornara Nikola Simović
119 pregleda 1 komentar(a)
Sutjeska - Mornar, Foto: Milan Šapurić
Sutjeska - Mornar, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 08.08.2018. 16:38h

Uz mnogo problema barski Mornar je počeo takmičenje u CFL-u.

Ostavka prvo čovjeka urpave Dragana Nikezića stavila je klub gotovo u bezizlaznu situaciju, pa su Barani uporedo sa pripremama za prvatak u elitu morali da rade na formiranju novog rukovodstva, koje će omogućiti klubu da se nesmetano takmiči.

Od nedavno, prvi čovjek kluba, odnosno VD predsjednika UO FK Mornar je Nikola Simović nekada i sam fudbaler barskog prvoligaša. On ima jasnu viziju da Mornar, koji uskoro slavi 100 godina od osnivanja, mora da stane na zdrave noge. Naravno, svjestan je da ga čeka ogroman posao.

“Svi smo živjeli za ovaj dan da Mornar opet bude u eliti. Bar je sportski grad i potrudićemo se da klub duge i svijetle tradicije opet bude ponos grada i navijača. Moram odmah da istaknem da smo krenuli bukvalno sa mrtve tačke, za razliku od nekih ranijih uprava. Sve što smo mogli, kada je sam stručni i igrački kadar u pitanju uradili smo", kazao je Simović.

U prvom kolu Telekom 1. CFL, Mornar je uzeo bod u Nikšiću, na gostovanju aktuelnom šampionu, ekipi Sutjeske.

“Što se tiče prelaznog roka tiče, dosta toga smo uradili bukvalno u pet do 12 i mogu da kažem da sam zadovoljan. Doveli smo dosta igrača. Tu je veliki broj mladih fudbalera, dosta Barana, ali i onih sa dobrim prvoligaškim stažom i sada sve to treba dobro uklopiti. Imamo još mogućnosti za dovodjenja džokera krajem avgusta", kaže Simović.

“Potrudili smo se i da stručni štab bude takođe dio cijele ove priče. Tu je mladi i ambiciozni šef struke Aleksandar Madžar, potom iskusni prvoligaški vuk Mladen Vukićević koji će biti koordinator mlađih selekcija, ali istovremeno i pri stručnom štabu seniora. Dakle, kao što se može vidjeti, akcenat će biti stavljen i na mlađim selekcijama".

Veliki hendikep za Mornar predstavlja činjenica što domaće prvoligaške utakmice neće moći da igraju na svom stadionu, u Baru, već će biti domaćini u Radanovićima ili u Petrovcu.

"Svakako da smo svjesni da će neigranje pred domaćom publiku biti veliki hendikep, jer naš stadion zbog loših uslova nije dobio dozvolu da na njemu igramo. Stvaranje uslova na našem stadionu je takođe jedan od prioriteta. Krenuli smo sa renoviranjem svlačionica za mladje kategorije. Jasno nam je da moramo da idemo korak po korak, jer smo krenuli sa mrtve tačke. Vrlo brzo krenućemo i u ostale radove, zamjenu busena kako bi podloga bila bolja i kvalitetnija. Kompletno se moraju adaptirati svlačionice i klupske prostorije a takođe će biti zamijenjena kompletna tartan podloga. Ima dosta posla i nadam se da bi do kraja godine gro poslova mogli biti privedeni kraju. Daćemo sve od sebe uz pomoć onih čija nam je pomoć neophodna da od Mornara napravimo ozbiljan klub", zaključio je Simović.

Bonus video: