Venger pikirao Vučinića

Interesovanje „tobdžija” nezvanično postoji već dvije godine, ali sa Apenina stižu informacije da je Arsen Venger nikad odlučniji i bliži da angažuje crnogorskog kapitena
10 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Reuters
Mirko Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2014. 09:53h

Budućnost Mirka Vučinića je po svemu sudeći vezana za Premijer ligu. Tako makar tvrde engleski i italijanski mediji koji ističu da je naredna sedmica presudna oko mogućeg transfera u Arsenal.

Interesovanje „tobdžija” nezvanično postoji već dvije godine, ali sa Apenina stižu informacije da je Arsen Venger nikad odlučniji i bliži da angažuje crnogorskog kapitena koji je ove sezone uslovljen povredama odigrao svega 10 utakmica za "staru damu” u Seriji A i Ligi šampiona (postigao je dva gola).

Venger, naime, traži napadača koji može da pomogne u osvajanju titule i čijim bi kvalitetom nadomjestio izostanak povrijeđenog Tea Volkota, pa u Vučiniću vidi idealno pojačanje za januarski prelazni rok.

Sve to znači da je posao i te kako moguć, a Vučinićev menadžer Alesandro Lući će tokom naredne sedmice otputovati u London da na licu mjesta sasluša ponudu i prenese je čelnicima Juventusa koji navodno imaju jasan stav: Vučinić može da ide ako Arsenal ponudi 12 miliona eura!

"Ispitujemo mogućnosti na tržištu, ali ne gledamo konkretno u Vučinića. Možda neki ljudi znaju nešto što ja ne znam. Ne radimo ni na jednom posebnom slučaju", ostao je tajanstven Venger nakon jučerašnje pobjede nad Fulamom.

Juventus je prije nekoliko dana glatko odbio ponudu Arsenala da dovede Mirka na pozajmicu (pa da ga tek na ljeto otkupi), jer planira da od njegove prodaje iskoristi novac i pokuša da dovede Žeremija Meneza iz Pari Sen Žermena.

Kako god, pregovori će se nastaviti, a navodi se da sve isključivo zavisi od Vengera i toga da li je spreman da troši novac i za Vučinića, jer planira bombu januarskog prelaznog roka - već je izdvojio između 30 i 35 miliona eura za dolazak Julijana Drakslera iz Šalkea i posao je blizu realizacije.

Vučinić, s druge strane, nema puno prostora u napadu Juvea, gdje su prednost dobili Fernando Ljorente i Karlos Teves, pa ga je prije nekoliko dana i torinski „Tutosport” stavio na listu od tri igrača (uz Fabija Kvaljarelu i Sebastijana Đovinka) koji su na izlaznim vratima kluba. Ako ne sada, onda već na ljeto...

Bonus video: