Novi početak Ermina Alića

Karijera defanzivca koji je kao 20-godišnjak ostvario transfer u španski Viljareal, značajno je usporena nakon teške povrede koljena. Prelazak u Triglav iz Kranja važna je etapa u procesu definitivnog povratka na scenu
130 pregleda 0 komentar(a)
Ermin Alić, Foto: Klupski sajt
Ermin Alić, Foto: Klupski sajt
Ažurirano: 08.08.2018. 14:12h

Prelaskom u slovenački Triglav iz Kranja, nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Ermin Alić našao se maltene na novom početku, sada u 26. godini.

Fudbaler koji je mnogo obećavao, koji je bio kapiten mlade selekcije, koji je kucao na vrata A tima, koji je kao 20-godišnjak ostvario transfer u španski Viljareal, teško se povrijedio taman kada je trebalo da napravi najvažnije korake u karijeri...

"Ne bi rekao da je prelazak odlazak u Viljareal bila greška. Prije bih rekao da nisam imao sreće - odigrao sam preko 20 utakmica za B tim, trenirao sam i odigrao nekoliko prijateljskih utakmica za najbolju ekipu, stekao neprocjenjivo iskustvo. Kada je trebalo da počne druga sezona, od koje sam očekivao više, stigla je teška povreda ligamenata koljena, jedna od najtežih u sportu". priča Alić.

Cijelu godinu je trajao oporavak, a u velikom klubu konkurencija je paklena...

"Kada sam se oporavio, pred treću sezonu, već su imali popunjen broj stranaca. Morao sam da raskinem ugovor".

Morao je i da počne, maltene, od početka - pokušao je u Spartaku iz Subotice, pa se vratio u Rudar, iz kojeg je i ostvario transfer na “Madrigal”, prethodnu polusezonu odigrao je za Dečić.

"Igrao sam za Rudar ponovo, pa za Dečić, samo da bih dokazao ljudima da je moje koljeno sada u redu, da je povreda prošlost. Odlično se osjećam, a prelazak u Triglav došao je u pravom momentu. Osjećam kao da ponovo počinjem", priča Alić.

Triglav iz Kranja je slovenački prvoligaš, prošle sezone je završio 9. na tabeli, a prije dva dana je u 3. kolu nove sezone, sa Alićem u prvoj postavi, odigrao 1:1 protiv ND Gorice.

"Ekipa je mlada, takmičarska, a dobra je i liga, Maribor, Olimpija i Domžale dobro igraju u Evropi ove sezone. Mislim da je Slovenija idealna odskočna daska za fudbalere - zemlja je u Evropskoj uniji, a liga je veoma praćena, posebno iz okruženja, Italije, Austrije... Naravno, ne razmišljam još o tome, tek sam počeo, imam ugovor sa Triglavom i želim igrama da pomognem ekipi".

Bonus video: