Milorad Mažić sudi na Mundijalu

Kako je danas saopšteno na sajtu Svjetske fudbalske federacije (Fifa), Mažić i saradnici se nalaze među 25 sudijskih trojki koje će biti na Mundijalu u od 12. juna do 13. jula
1 komentar(a)
Milorad Mažić, Foto: Novosti.rs
Milorad Mažić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 15.01.2014. 16:30h

Srpski sudija Milorad Mažić i njegovi pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević sudiće u utakmicama na Svjetskom prvenstvu ove godine u Brazilu.

Kako je danas saopšteno na sajtu Svjetske fudbalske federacije (Fifa), Mažić i saradnici se nalaze među 25 sudijskih trojki koje će biti na Mundijalu u od 12. juna do 13. jula.

Iz Evrope će suditi devet sudijskih trojki, uz dvojicu rezervnih sudija, Okeaniju će predstavljati jedna trojka i dvojica rezervnih arbitara, a Južnu Ameriku pet sudijskih trojki i par rezervnih.

Iz Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF) doći će tri trojke i po dva rezervna para sudija, iz Afrike tri plus dva, dok iz Azije stižu četiri sudijske trojke i dvojica rezervnih sudija.

Pored njih, na Svjetsko prvenstvo je pozvano još po osam glavnih arbitara i njihovih pomoćnika, koji che biti rezerve.

U saopštenju Fifa se navodi da su sudije birane "na osnovu njihovih ličnosti i njihovog kvalitetnog shvatanja fudbala, tako što će moći da čitaju igru i taktičke pristupe timova u svakoj utakmici".

Sudije će se za takmičenje na SP pripremati na seminarima u februaru, martu ili aprilu i desetak dana prije početka turnira.

Bonus video: