Selektor Katara tvrdi da je bio primoran da glasa za Ronalda

Selektor Katara Fahad Al Zara izjavio je da je bio primoran da glasa za Kristijana Ronalda u izboru za Zlatnu loptu
16 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.01.2014. 23:27h

Selektor Katara Fahad Al Zara izjavio je da je bio primoran da glasa za Kristijana Ronalda u izboru za Zlatnu loptu.

"Predsjednik saveza rekao mi je da glasam za Ronalda kako bih pomogao da se popravi ugled predsjednika FIFA Sepa Blatera i u znak zahvalnosti što je Katar dobio organizaciju prvenstva svijeta 2022. godine", rekao je Fahad Al Zara, a prenosi ESPN.

Ronaldu je u ponedjeljak veče na ceremoniji u Cirihu dodijeljena nagrada za najboljeg igrača svijeta u 2013. godini, u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA) i magazina "Frans fudbal".

Ronaldo je trijumfovao je u konkurenciji Lionela Mesija iz Barselone i Franka Riberija iz minhenskog Bajerna.

U izboru za Zlatnu loptu glasaju selektori i kapiteni nacionalnh reprezentacija, kao i predstavnici medija. Ronaldo je prestižnu nagradu osvojio sa 1.365 bodova ispred Mesija sa 1.205 i Riberija sa 1.127.

Svi iz Katara dodijelili su glasove Ronaldu. Nezadovoljstvo načinom glasanja izrazio je i predsjednik UEFA Mišel Platini, čiji je favorit bio Riberi.

"Ranije su se u obzir uzimali trofeji koje su igrači osvojili, ali otkako je FIFA preuzela nagradu to se promijenilo. Ukoliko se ovako nastavi sljedeće godine nagradu će opet osvojiti Ronaldo ili Mesi, godinu kasnije Mesi ili Ronaldo", rekao je Platini, aludirajući na činjenicu da je Riberi u dresu Bajerna prošle godine osvojio pet trofeja, Bundes ligu, Ligu šampiona, nacionalni kup, evropski Superkup i klupsko prvenstvo svijeta.

Zlatna lopta FIFA dodjeljuje se od 2011. godine, kada su spojene nagrade igrača godine FIFA i Zlatne lopte "Frans fudbala".

Bonus video: