POČELI PRIPREME

FK Mornar: Cilj opstanak bez baraža

"Svih ovih godina bili smo u baražu, kako za opstanak tako i za popunu elite. Želimo da ove sezone situacija bude drugačija", kaže trener Obren Sarić
0 komentar(a)
Mornar, Foto: Boris Pejović
Mornar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2019. 17:57h

Po pravom proljećnjem, a ne zimskom danu, fudbaleri Mornara otpočeli su pripreme za nastavak sezone. Pod dirigentskom palicom šefa stručnog štaba Obrena Sarića, prvom okupljanju prisustvovali su gotovo svi igrači koji su završili jesenji dio sezone. Zbog bolesti nije bilo Bogdanovića i Mijuškovića, a nisu se pojavili ni Rotković i Vukmarković koji su najavili svoje odsustvo.

Viđeno je i nekoliko novih lica, koja će početni dio priprema provesti na probi u taboru barskog prvoligaša. Od novih igrača klubu su se priključila trojica fudbalera iz Beograda, vezista Budimir Šarčević, polušpic Miloš Đoković i defanzivac Zoran Gajić.

Ambicije kluba su jasne - opstanak ueliti bez baraža.

"Svih ovih godina bili smo u baražu, kako za opstanak tako i za popunu elite. Želimo da ove sezone situacija bude drugačija. U svakom trenutku mi treba 14 do 15 kvalitetnih igrača koji mogu odgovoriti tom izazovu. Potrebna su nam pojačanja, u dogovoru sa upravom povući ćemo i neke konkretne poteze vrlo brzo. Trebaju nam štoper, vezista, ofanzivni vezista po lijevoj strani i napadač. Time bismo zatvorili igračku konstrukciju za proljećni dio šampionata", rekao je Sarić na prozivci.

Ekipa će kompletan trenažni proces odraditi u Baru. Povoljni uslovi, uz dovoljan broj kvalitetnih ekipa koje će boraviti na primorju, omogućiće i odigravanje veikog broja pripremnih utakmica.