FK Rudar: Na rezultatskoj raskrsnici

"U čudnoj smo poziciji, na pravoj rezultatskoj raskrsnici gdje nas samo dvije pobjede vode u zonu Evrope, ali nas isto tako i dva poraza guraju u neizvjesnost zone baraža", kaže trener Mirko Marić
63 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2014. 15:40h

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona, ovog puta su zimske pripreme fudbalera Rudara počele sa nešto skromnijim ambicijama. Priče o šampioskim dometima ili osvajanju Kupa zamijenjene su realnijim i prilagođenim momentu, koji diktira ispadanje iz najmasovnijeg takmičenja, trenutna sedma pozicija na prvoligaškoj tabeli, ali i ne baš sjajna finansijska situacija.

Zato će, prema riječima šefa struke Mirka Marića, u narednih 40-ak dana rad biti žestok kako bi se u nastavku prvenstva, ekipa iz donje što prije preselila u gornju polovinu tabele.

"U čudnoj smo poziciji, na pravoj fudbalskoj i rezultatskoj raskrsnici gdje nas samo dvije vezane pobjede vode u zonu Evrope, ali nas isto tako i dva vezana poraza guraju u neizvjesnost zone baraža. Stoga treba dobro zasukati rukave i predstojećih šest sedmica iskoristiti za postavljanje temelja za povratak Rudara tamo gdje i zaslužuje, u vrh crnogorskog fudbala. Taj zadatak svakako neće biti lak, jer se još nismo pojačali, neki igrači su otišli, pa je i svaka prognoza vrlo nezahvalna. Prioritet nam je dovođenje makar jednog kvalitetnog napadača kako bi riješili gorući problem, neefikasnost. Ako to riješimo na pravi način, biće i više golova a time i bodova. Kako god, čini mi se da će prvih pet kola u značajnoj mjeri odrediti našu sudbinu", kaže mladi stručnjak.

Do 1. februara Rudar će trenirati pod Golubinjom, a onda otići u Budvu, plan je stručnog štaba.

"Procijenili smo da je najbolje da baterije napunimo u Pljevljima, jer nam i trenutni vremenski uslovi, bez snijega, odgovaraju. Do polaska na primorje odigraćemo i jednu utakmicu, u Podgorici protiv Mladosti, a onda u Budvi još najmanje sedam. U svakom slučaju, kući se nećemo vraćati do proljećne premijere u Radanovićima. A tamo će, nadam se, na djelu biti kvalitetan i spreman Rudar", zaključuje Marić.

Prozivci su prisustvovala 24 fudbalera, uglavnom starosjedioci (Jovanović, Gačević, Vukliš, Sekulić, Radanović, Gordić, Nestorović, Đurić, Mijušković, Vlahović, Kaluđerović, Kato, Talović, Šljivančanin, Tomašević, Vuković, Rustemović, Jeknić, Đurđević, Bambur, Golubović, Jelovac, Šćepanović i Krsmanović), ali i momak pristigao iz Mogrena na probu, Sava Gardašević. Uskoro će pod istim tretmanom biti i Savo Gazivoda i Anderson da Silva iz Gane.

Možda Igumanović bude najveće pojačanje

Ipak, za oko je najviše zapao crnogorski reprezentativac i još uvijek član Rudara, Blažo Igumanović. Za sada će trenirati sa ekipom i čekati poziv iz jednog kazahstanskog kluba. A ako taj poziv, kojim slučajem izostane ili uslovi ne budu zadovoljavajući, ko zna, možda upravo Igumanović bude najveće zimsko pojačanje pljevaljskog prvoligaša.

Bonus video: