Pritvor za predsjednika FK Partizan

Ako Đurić zaista bude duže odsustvovao iz kluba, jasno je da će Partizan morati da dobije novog predsjednika
2 komentar(a)
Dragan Đurić, Foto: Novosti.rs
Dragan Đurić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 13.01.2014. 17:51h

Vlasniku Zekstre i predsjedniku fudbalskog kluba Partizan Draganu Đuriću određeno je zadržavanje do 48 sati nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda, rekao je Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se Đuriću odredi pritvor, a o tom predlogu odluku bi danas ili sjutra trebalo da donese sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, dodao je Radisavljević.

Đurić se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" d.o.o i „Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207 miliona dinara, saopšteno je iz tužilaštva.

Potpredsjednik Partizana Ratomir Babić rekao je da taj klub normalno funkcioniše i naveo da će uprava napraviti plan rada u odsustvu predsjednika Đurića.

"Sjutra ćemo imati sastanak u klubu i napravićemo plan rada. Svakako ćemo naći način da to prevaziđemo. Ne mogu da komentarišem to što se dešava sa Đurićem jer se radi o poslovanju kompanije, a ne kluba. Uostalom, atmosfera u Partizanu je dobra. Sve ide svojim normalnim tokom, imali smo danas prozivku igrača i počeli smo pripreme za drugi deo sezone", rekao je Babić.

Ako Đurić zaista bude duže odsustvovao iz kluba, jasno je da će Partizan morati da dobije novog predsjednika.

Za sada u srpskoj javnosti nema jasno profilisanog kandidata, a prema nekim informacijama nije isključeno da legendarni košarkaški as Dejan Bodiroga dođe na čelo Partizana.

Bodiroga bi navodno preuzeo klub na ljeto, a Partizan bi do tada vodio Upravni odbor.

Bonus video: