Matić stiže iz Benfike za 25, a Mata ide u Bajern za 30 miliona

Portugalci pominju da bi Benfika mogla da zaradi i do 35 miliona eura, a da će Čelzi otvoriti mjesto Matiću tako što će Bajernu prodati Huana Matu za 30 miliona
2 komentar(a)
Nemanja Matić, Foto: Beta/AP
Nemanja Matić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2014. 15:50h

Samo je pitanje sata kada će Nemanja Matić postati novi igrač Čelzija.

Srpski reprezentativac se nakon pobjede nad Portom (2:0) praktično oprostio od navijača, jer je držao desnu ruku na srcu, a lijevom pozdravljao pristalice "orlova", a portugalski i engleski mediji pišu da je gotovo sve završeno oko prelaska u London.

Iako 25-godišnji vezista ima klauzulu u ugovoru po kojoj ne može da ode za manje od 50 miliona eura, na Ostrvu su svi ubijeđeni da će stići za "samo" 25.

Portugalci, pak, pominju da bi Benfika mogla da zaradi i do 35 miliona eura, mada je to malo vjerovatno, a da će Čelzi otvoriti mjesto Matiću tako što će Bajernu prodati Huana Matu za 30 miliona.

Da je posao praktično gotov, govori i činjenica da je portugalski sportski list "Abola" kontaktirao legendu Benfike Zorana Filipovića, kako bi prokomentarisao odlazak srpskog reprezentativca i istakao šta misli o Ljubomiru Fejsi, koji će ga naslijediti u startnoj postavi.

"O Matiću se već dugo priča, jer je dokazao da može da igra u najjačima ligama Evrope. Čelzi to nije shvatio kada ga je prvi put doveo, zbog čega će sada morati da plati dodatni novac. Benfika bez njega neće biti kvalitetna kao prije i imaće manje šansi da osvoji titulu. Fejsa nema njegov napadački potencijal, ali daje sigurnost u defanzivi", rekao je prvi selektor Crne Gore.

Matić je u Benfiku došao upravo iz Čelzija kao dio transfera Davida Luiza, a tada je procijenjen na svega pet miliona eura. Nakon dvije i po godine u Lisabonu, na "Stamford bridž" se vraća kao jedan od najcjenjenijih vezista u Evropi...

Benfika će, inače, ovog januara zaraditi mnogo novca - Zenit je za 22-godišnjeg španskog napadača Rodriga ponudio čak 30 miliona eura! Na meti Rusa je i Esekijel Garaj, kojeg želi i Mančester junajted.

Bonus video: