Alegri otpušten, Tasoti prelazno rješenje

Italijanski mediji pišu da je najozbiljniji kandidat za novog trenera Filipo Inzagi, a da je prva želja Klarens Sedorf. Holanđanin, međutim, još ima ugovorne obaveze prema Botafogu
2 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Beta/AP
Masimilijano Alegri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2014. 11:37h

Era Masimilijana Alegrija u Milanu je završena. Tačno u 11 sati i 26 minuta, "rosoneri" su na sajtu obavijestili javnost da su se rastali sa bivšim trenerom Kaljarija.

„AC Milan objavljuje da je otpustio trenera prvog tima, gospodina Masimilijana Alegrija i njegov stručni štab. Klub želi da se zahvali Alegriju i njegovim saradnicima na urađenom poslu i želi im puno sreće u nastavku karijere. Tim je privremeno povjeren gospodinu Mauru Tasotiju”, piše u saopštenju.

Italijanski mediji pišu da je najozbiljniji kandidat za novog trenera Filipo Inzagi, a da je prva želja Klarens Sedorf. Holanđanin, međutim, još ima ugovorne obaveze prema Botafogu.

Njegova zastupnica Debora Martin, ipak, ističe da bi Holanđanin mogao odmah da dođe.

„U Klarensovom ugovoru postoji klauzula koja mu omogućava da ode kad god hoće, bez ikakvog obeštećenja, ali samo ne može da ode u neki drugi klub da igra. Želim da kažem da je Sedorf u Holandiji i Brazilu završio sve što je potrebno da bi bio trener”, naglasila je Martin za „Gazeta delo sport”.

„Skaj sport” je rano jutros javio da je nedjeljna utakmica protiv Sasuola najvjerovatnije bila posljednja Alegrijeva na klupi višestrukog osvajača Lige šampiona.

Milan je izgubio od Sasuola u gostima sa 4:3, iako je vodio 2:0, a poslije 19 utakmica zauzima 11. mjesto na tabeli Serije A sa 22 boda.

Alegri je odmah poslije meča rekao da je „trenutno i dalje trener Milana”. U svlačionici se poslije duela pojavio izvršni direktor kluba Adrijano Galijani, ali on nije želio da razgovara s novinarima.

Kćerka vlasnika kluba Silvija Berluskonija, Barbara, kazala je da su neophodne hitne promjene.

„Ovo je bilo razočaravajuće i to nije bilo prvi put. Promjene su neophodne, više nije podnošljivo za naše navijače da gledaju utakmice kao što je ova”, kazala je Barbara Berluskoni agenciji Ansa.

Alegri je u Milan došao 2010. iz Kaljarija i već u prvoj sezoni osvojio Skudeto i prekinuo post "rosonera" dug sedam godina. Od tada, međutim, nije imao toliko uspjeha...

Bonus video: