Rotković: Želim u inostranstvo zbog reprezentacije

"Živim za golove i pamtim svaki, iako ih nijesam malo postigao. Samo na novom CD-u našlo se 60 mojih golova", ne bez ponosa ističe Rotković
72 pregleda 10 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.01.2014. 16:03h

Fudbalska Crna Gora slavila je Luku Rotkovića nakon dva gola kojima je u dresu Petrovca senzacionalno u Nikšiću 23. jula 2009. godine srušio favorizovani Anortozis.

Brojni su drugi sjajni golovi 25-godišnjeg “bombardera”, koji je na 13 utakmica ove sezone za Mornar postigao osam golova. Ipak, posebno mjesto zaslužuje “bomba” sa 35 metara kojom je Rotković kao 20-godišnjak odlučio finale Kupa Crne Gore pod Goricom u maju 2009. godine, takođe u dresu Petrovca.

Posljednju godinu Rotković je član Mornara, kojem je sa dva gola u baražu protiv Bokelja sačuvao status prvoligaša, ali i dobio kapitensku traku.

No, uprkos velikom broju spektakularnih pogodaka, “za špice”, Rotković se još nije oprobao u jačim inostranim ligama.

"Ne želim da idem vani po svaku cijenu, iako imam brojne ponude. Uglavnom sa Istoka, dok bih ja radije krenuo na Zapad. Znam da je to teško, jer treba da se poklope brojne stvari, i svi žele da se uklope u transfer fudbalera".

"Zato su mi se neuspjehom završili i pregovori koje sam ljetos vodio sa njemačkim Dizeldorfom. Svi žele dio kolača, a ja ne želim po svaku cijenu i ne prihvatam bilo kakve uslove. Zato ću odvagati i odlučiti se za pregovore sa dva-tri kluba, jer da bih odgovorio svima, morao bih na put oko svijeta", kazao je Rotković.

Sa Mornarom Rotković danas kreće u pripreme za drugi dio sezone.

"Imam ugovor do juna sa kojim sam potpuno zadovoljan, i što je još važnije, sjajno se osjećam u Mornaru. Izgradio sam prijateljski odnos sa svima, zaslužio sam bezgranično povjerenje i u slučaju prave ponude klub mi neće praviti problem".

"Igrao sam u Crnoj Gori za Petrovac, pa Budućnost i Mladost, ali sebe u našoj ligi vidim samo u Mornaru. Tačno je da mi je bilo dobro i u drugim klubovima, davao sam doprinos, osim u Budućnosti, gdje i nijesam dobio pravu šansu", naglasio je Rotković.

Iako pripreme Mornara počinju danas, Rotković, poznat po nevjerovatnoj fizičkoj pripremljenosti, već je spreman za naporne utakmice.

"Za mene nema praznog hoda, treniram i u pauzi sa profesorom Veljkom Rackovićem, kojem sam neizmjerno zahvalan i čijom zaslugom ću biti spreman za eventualnu probu u nekom klubu u inostranstvu".

"Iako mi je dobro u Mornaru, svjestan sam da bih samo golovima u inostranstvu ostvario najveću neispunjenu želju - da dobijem poziv za reprezentaciju. Nijesam ga dobio ni za mladu selekciju kada sam kao 20-godišnjak dobijao sve pohvale".

"Valjda je tome razlog moj temperament, ali šta ću, pun sam duha i to mi je pravilo problem. Sada sam se smirio i u potpunosti sam skoncentrisan na golove. Postići i proslaviti gol je za mene neopisiv osjećaj".

"Živim za golove i pamtim svaki, iako ih nijesam malo postigao. Samo na novom CD-u našlo se 60 mojih golova", ne bez ponosa ističe Rotković, uz napomenu da su mu najdraži protiv Anortozisa i Lovćena u finalu Kupa.

Bonus video: