Bitka na "Kalderonu" završena bez golova

Atletiko Madrid i Barselona remizirali i nastavili u istom ritmu borbu za titulu. Domaćin opasniji, ali na kraju je imao i sreće
5 komentar(a)
Maskerano i Vilja, Foto: Reuters
Maskerano i Vilja, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2014. 21:28h

Barselonu i Atletiko Madrid i poslije međusobnog okršaja dijeli samo gol-razlika na prvom mjestu Primere - derbi 19. kola završen je bez pobjednika i bez golova.

Na "Kalderonu" nije viđen spektakularan fudbal, ali ga je malo ko očekivao ako se zna da Dijego Simeone s Atletikom radi velike stvari najviše zahvaljujući disciplini i prije svega sigurnom čuvanju sopstvenog gola.

Zato, Atletiko nije mnogo rizikovao, ali i Barsa je opreznom igrom, ako ništa drugo, prihvatila da više nije tako moćna kao prije nekoliko godina i time odala priznanje Atletiku za sve što je uradio do sada.

Remi je, dakle, nešto što može da zadovolji i jedne i druge, iako nisu izostale šanse - Atletiko je imao dvije velike šanse u prvom poluvremenu, još jednu veoma dobru preko Arde Turana u nastavku, a Barsa je meč loptu propustila desetak minuta prije kraja kada je Lionel Mesi (ušao na poluvremenu, Nejmar sredinom drugog dijela igre) iskoristio paniku odbrane Atletika i poslije dva driblinga došao u odličnu poziciju. Ipak, Tibo Kurtoa je bio budan, nije dozvolio da Argentinac sruši snove u samo jednom potezu.

Dva rivala imaju po 50 bodova na tabeli, a iz ovog kola bi najviše mogao da profitira Real, pod uslovom da savlada sjutra veče Espanjol u Kataloniji.

U slučaju trijumfa, sastav Karla Anćelotija će prići na minus tri tandemu koji dijeli prvu poziciju.

Atletik Bilbao je "torpedovao" Almeriju čak sa 6:1! Najbolji akter večerašnje utakmice bio je dvostruki strijelac Ibai Gomez, a golove su još postigli Mikel Riko, Ander Erera, Ajmerik Laporte i Aric Aduriz.

Ovim trijumfom tim iz Baskije učvrstio se na četvrtoj poziciji na tabeli Primere.

Selta je na svom terenu savladala Valensiju 2:1, i napravila ozbiljan i veliki korak u borbi za opstanak, jer je "skočila" do 14. mjesta na tabeli.

Meč je počeo dobro za goste koji su poveli u 23. minutu golom Danija Pareha. Ipak, tada je na scenu stupio Čarls, koji je sa dva pogotka, u 49. i 77. minutu donio potpuni preokret i pobjedu Selti.

Rezultati

Atletik Bilbao - Almerija 6:1

Riko 6, Erera 11, Laporet 30, Aduriz 52, Gomez 68, 87. penal - Barbosa 34.

Selta - Valensija 2:1

Čarls 49, 77 - Pareho 23.

Atletiko Madrid - Barselona 0:0

Elće - Sevilja (22.00)

Juče

Granada - Valjadolid 4:0

Sjutra

Hetafe - Rajo Valjekano

Betis - Osasuna

Espanjol - Real Madrid

Levante - Malaga

Ponedjeljak

Viljareal - Real Sosijedad

Bonus video: