Ferdinand: Ronaldo je zaslužio da osvoji Zlatnu loptu

"Mislim da je ove sezone Ronaldo zaslužio da osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta jer postigao više golova nego što su neki klubovi u kalendarskoj godini", rekao je Ferdinand
0 komentar(a)
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.01.2014. 16:15h

Štoper Mančester Junajteda Rio Ferdinand smatra da bi njegov nekadašnji saigrač, sada član madridskog Reala, Kristijano Ronaldo trebalo da dobije Zlatnu lopta.

Ferdinand i Ronado su bili saigrači u Junajtedu od 2003. do 2009. godine, i u tom periodu osvojili tri titule Premijer lige, FA kup, dva Liga kupa, Komjuniti Šild, Ligu šampiona i Svjetsko klupsko prvenstvo.

"Mislim da je ove sezone Ronaldo zaslužio da osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta jer postigao više golova nego što su neki klubovi u kalendarskoj godini. Mladi igrači treba da se ugledaju na njega", rekao je Ferdinand za engleski "Dajli Miror".

On je istakao da bi volio da se portugalski napadač u budućnosti vrati u klub u kojem se igrački afirmisao.

"Mislim da ne postoji šansa da se Ronaldo vrati u Junajted. Ako je i bilo prilike, to je trebalo da se dogodi prošlog ljeta, ali on je potpisao novi ugovor sa Realom. Kada bi napuštao Real mislim da bi se vratio u Mančester, ali to je samo moje mišljenje", dodao je Ferdinand.

Tradicionalno proglašenje dobitnika Zlatne lopte održaće se 13. januara na ceremoniji u švajcarskom Cirihu.

Bonus video: