Murinjo: Nema šanse da Azar ode

"Nisam zabrinut, jer obeštećenje za njega iznosi oko 40 miliona eura, što je "luda" cifra. On nije igrač kojeg Čelzi želi da proda. Nema šanse da Eden ode", rekao je Murinjo.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2014. 15:57h

Trener Čelzija Žoze Murinjo je rekao danas da niko u klubu ne razmišlja o prodaji Belgijanca Edena Azara u zimskom prelaznom roku.

"Ne, ne mislim da će on da ode iz kluba. Nisam zabrinut, jer obeštećenje za njega iznosi oko 40 miliona eura, što je "luda" cifra. On nije igrač kojeg Čelzi želi da proda. Nema šanse da Eden ode", rekao je Murinjo.

Pojedini engleski mediji naveli su da je Pari sen Žermen spreman da izdvoji pozamašnu svotu novca kako bi u zimskom prelaznom roku angažovala Belgijanca.

Azar je u Čelzi došao u ljeto prošle godine iz francuskog Lila.

Za londonske "plavce" odigrao je 89 mečeva i dao 23 gola, a prošle sezone pomogao je ekipi sa "Stamford Bridža" da osvoji Ligu Evrope.

Kurtoa: Do kraja mjeseca ću znati da li me žele u Čelziju

Golman Čelzija na pozajmici u madridskom Atletiku, Tibo Kurtoa rekao je danas da će u narednih mjesec dana biti jasno da li u londonskom klubu računaju na njega, ali je istakao da nije igrač za klupu.

Kurtoa je već tri godine na pozajmici u španskom timu jer prednost u Čelziju ima Petr Čeh, a interesovanje za njega najviše je pokazala Barselona koja traži zamjenu za odlazećeg Viktora Valdesa.

"Moj agent trenutno pregovara sa Čelzijem i nadam se da će se u narednih nekoliko sedmica riješiti moj status. Čujem se sa Žozeom Murinjo redovno i mislim da je januar presudan za moj status u Čelziju. Nikada nisam rekao da sam bolji golman od Petra Čeha, ali nisam igrač koji će da sjedi na klupi. To moraju da uzmu u obzir", rekao je Kurtoa za belgijski magazin "Knok".

Čelzi je 2011. godine doveo Kurtou iz belgijskog Genka, ali ga je odmah proslijedio na pozajmicu u madridski klub gde je stekao status jednog od najtalentovanijih golmana u Evropi.

Za Atletiko je odigrao 124 utakmice, dok je za reprezentaciju Belgije nastupao 14 puta.

Bonus video: