Sutjeska bez trenera počela pripreme za nastavak sezone

Prvi radni dan protekao je bez šefa stručnog štaba Dragana Gage Radojičića koji se nalazi u Italiji na stažiranju za profi licencu.
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2014. 16:03h

Zimska pauza za fudbalere Sutjeske juče je okončana. Aktuelni šampion i jesenji prvak počeo je pripreme za nastavak sezone, u kojoj će glavni cilj biti odbrana titule.

Prvi radni dan protekao je bez šefa stručnog štaba Dragana Gage Radojičića koji se nalazi u Italiji na stažiranju za profi licencu.

U odsustvu kormilara prvi pomoćnik Miodrag Nikolić je predočio plan i program rada koji je napravljen do početka druge faze priprema, kada će se po svemu sudeći priključiti Radojičić.

"Prva tri dana ćemo raditi jednom dnevno, nakon čega ćemo iz dana u dan povećavati intenzitet treninga. Odigraćemo i dva kontrolna meča koja su već ugovorena, rivali će nam biti Kom i Petrovac. Krajem mjeseca, tačnije 26. januara, planiran je odlazak na crnogorsko primorje gdje ćemo kroz prijateljske mečeve tražiti dobitni tim za nastavak sezone. Od svih fudbalera očekujemo maksimalnu posvećenost, jer samo odgovornim radom možemo ostvariti zacrtane ciljeve", rekao je Nikolić.

Direktor Jovan Gardašević je pozdravio prisutne i obećao da će učiniti sve da se igrački kadar pojača sa dva kvalitetna fudbalera, dok će igrači koji su imali manju minutažu jesenas dobiti priliku da se dokažu u drugoligaškom društvu.

"Vjerujem da ćemo uspjeti da dovedemo dva kvalitetna fudbalera. Naša želja je da to bude kreator na sredini terena i jedan bočni igrač. Nećemo gomilati fudbalere, a pojačanja koja angažujemo moraju biti bolja od onih fudbalera koje imamo. Takođe, očekujem da će fudbaleri u odsustvu šefa stručnog štaba odgovorno izvršavati obaveze. Oni koji su imali manju minutažu u jesenjoj sezoni dobiće priliku da se kale u drugoligaškom društvu gdje će kroz takmičarske mečeve sazrijevati. Nadam se da ćemo nastaviti da bilježimo dobre rezultate, koji će biti adekvatno ispraćeni", rekao je Gardašević.

U odnosu na jesenju sezonu slobodni u izboru nove sredine su Stefan Zogović i Igor Nedeljković.

Iz opravdanih razloga na prvom treningu nije bilo japanskog internacinalca Fukui Masata, čiji se dolazak očekuje naredne sedmice, dok je svoj izostanak opavdao vezista Igor Poček.

Bonus video: