"Đavoli" otpuštaju osam igrača

Trener "đavola" Dejvid Mojes napravio je spisak igrača sa kojima će završiti saradnju,a među osam imena je i Vidić
0 komentar(a)
Nemanja Vidić, Foto: Reuters
Nemanja Vidić, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2014. 12:10h

Mančester junajted će na ljeto otpustiti osam igrača, objavio je "Dejli mejl". Trener "đavola" Dejvid Mojes napravio je spisak sa kojima će završiti saradnju, a osim centralnih bekova, kapitena Nemanje Vidića i bivšeg kapitena Ria Ferdinanda, klub će napustiti bek Patris Evra, Aleks Bjutner, kao i vezisti Nani i Anderson. Na izlaznim vratima je i napadač iz Meksika, Ćićarito Hernandes.

Mojes se na taj korak odlučio zbog loših rezultata, pa je Mančester prvi put u posljednje 22 godine vezao tri poraza. I agent Vidića je potvrdio da klub neće sa kapitenom produžiti ugovor, što ne brine sjajnog defanzivca. Za njegove usluge zainteresovan je veliki broj najboljih klubova Starog kontinenta.

Mojes će za rekonstruukciju tima dobiti 200 miliona funti, a kupovina Mančester junajteda u ljetošnjem prelaznom roku je doživjela fijasko, jer su sa spiska želja uspjeli da dovedu jedino Maruana Felainija iz Evertona.

"Potrebna su nam pojačanja, ali najbolje igrače nemoguće je kupiti na polovini sezone. Zato i ne vjerujem da ćemo kupovati sada", kazao je Mojes.

Prva želja Mančester junajteda je sjajni ofanzivni vezista Borusije Dortmund, Marko Rojs, ali ga "milionweri" neće tako lako pustiti sada.

Bonus video: