Mateus: Dovođenjem Levandovskog Bajern je napravio "kraljevski" transfer

"Bajern je napravio "kraljevski" transfer. Ipak, i svi transferi koje je Bajern realizovao u posljednje dvije, tri godine pokazali su se kao veoma uspješni i korisni", rekao je Mateus
0 komentar(a)
Mateus, Foto: Savo Prelević
Mateus, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.01.2014. 23:25h

Legenda njemačkog fudbala i Bajerna, Lotar Mateus kaže da je bavarski klub napravio odličan potez dovođenjem Roberta Levandovskog.

Poljak, trenutno član Borusije Dortmund, od jula će obući dres šampiona svijeta, Evrope i Njemačke.

"Bajern je napravio "kraljevski" transfer. Ipak, i svi transferi koje je Bajern realizovao u posljednje dvije, tri godine pokazali su se kao veoma uspješni i korisni. Prije toga je bilo par promašenih investicija, ali se u međuvremenu promijenila klupska politika", rekao je Mateus za Bild.

Nekada najbolji svjetski fudbaler vjeruje da će transfer Levandovskog dodatno pogoršati odnose između Bajerna i Borusije.

"Mnogo toga se desilo, transfer Levandovskog, a prije toga Gecea, a bilo je i svađa među klubovima. Bajern i Borusija imaju profesionalan odnos, ali daleko je to od prijateljstva", dodao je Mateus.

Zamer: Bajern se ne zadovoljava trenutnim igračkim kadrom

Sportski direktor Bajerna Matijas Zamer rekao je danas da napadač tog kluba Mario Mandžukić mora da prihvati konkurenciju i dolazak fudbalera Borusije iz Dortmunda Roberta Levandovskog.

"Mandzukić je i dalje naš ključni igrač. Ipak, mora da prihvati da ima konkurenciju, kao i ostatak tima. Bajern ne smije da se zadovoljava trenutnim igračkim kadrom, već da teži ka višim ciljevima. Naša politika je da klub bude stabilan, bez oscilacija. Ne vidim zašto nas ljudi kritikuju zbog kupovine igrača iz klubova Bundes lige. Moraju da pokažu više poštovanja jer radimo odličan posao", rekao je Zamer.

Zamer je od 1993. do 1996. godine igrao za Borusiju iz Dortmunda, gdje je i završio karijeru, a bio je i sportski direktor kluba.

Bajern se nalazi na prvom mjestu na tabeli Bundeslige sa 44 boda, sedam više od drugoplasiranog Bajer Leverkuzena i čak 12 više od Borusije iz Dortmunda.

Bonus video: