Montela o povratku Jovetića: To nije naučna fantastika

"Da li je povratak Jovetića naučna fantastika? Ne, nije...", bilo je sve što je Montela rekao
18 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.01.2014. 18:21h

Stevan Jovetić opet u Fiorentini - da li je to nemoguća misija? Italijanski mediji su danas lansirali vijest da je transfer u ovom prelaznom roku moguć, a sve je dodatno podgrijala izjava Vinćenca Montele:

"Da li je povratak Jovetića naučna fantastika? Ne, nije...", bilo je sve što je Montela rekao.

Ali, i to je dovoljno da se pokrenu priče, pa se ističe da postoji realna mogućnost da Jo-Jo zaista dođe u Fiorentinu na pozajmicu jer je u Mančester sitiju što zbog velike konkurencije u napadu, što zbog bezbroj povreda, van planova menadžera "građana" Manuela Pelegrinija.

Činjenica je i da "viola" mora da pronađe napadača nakon povrede ligamenata Đuzepea Rosija (pauziraće tri mjeseca), jer trenutno u sastavu ima još samo Marija Gomesa (tek treba da se oporavio od povrede), te neprovjerene mlade snage Hrvata Anta Rebića i Ukrajinca Oleksandra Jakovenka.

"Imamo mlade igrače, očekujem i od njih da potvrde talenat. Ali, naša ideja je jasna - moramo da imamo još jednog napadača koji bi mogao uz Gomesa da igra i kao krilo", kazao je Montela i time automatski "kandidovao" Jovetića.

Jovetić bi, dakle, vrlo lako mogao da postane i jedna od zvijezda januarskog prelaznog roka, nakon što je ljetos otišao na Ostrvo za skoro 30 miliona eura iz Firence. Postoji mogućnost da u Fiorentinu dođe i Papu Gomes, Argentinac iz Metalista (igrao u Kataniji), dok se kao rezervne opcije pominju klasični napadači Marko Borijelo, Rolando Bjanki i Maksi Lopes.

Koliko je ova priča realna znaće se narednih dana, a ono što je izvjesno je da crnogorski napadač neće biti u timu ni sjutra veče protiv Vest Hema u polufinalu Ligakupa Engleske.

"Jovetić ima problema sa tetivom. Nadam se da će zaigrati u januaru", istakao je Pelegrini.

Jovetić je posljednji meč za "građane" odigrao u oktobru baš u Ligakupu protiv Njukasla, kada je i obnovio povredu i napustio teren već poslije 10 minuta.

Bonus video: