Petković ne računa na Behramija, on misli da je politička odluka

Behrami tvrdi da se radi o "političkoj odluci, čime je indirektno potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podjele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake
3 komentar(a)
Valon Behrami, Foto: Reuters
Valon Behrami, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2018. 09:04h

Selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković "izbacio" je iz nacionalnog tima Valona Behramija.

Behrami tvrdi da se radi o "političkoj odluci, čime je indirektno potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podjele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Švajcarski mediji su prenijeli da Behrami, koji igra za italijanski Udineze, jedan od nekoliko reprezentativaca albanskog porijekla sa Kosova, neće više biti dio švajcarske nacionalne selekcije, što je i sam doskorašnji reprezentativac potvrdio. Preko tvitera, Behrami je poručio: "Završena je moja reprezentativna karijera". Švajcarski mediji tvrde da je razlog za izbacivanje iz tima uloga Behramija u reprezentaciji, pošto u svlačionici ima "preveliku moć". "Radi se o taktičkoj odluci", objasnio je Petković u prvoj izjavi.

Portparol Fudbalskog saveza Švajcarske Marko fon Ah potvrdio je medijima da je bilo razgovora između trenera i Behramija, u kojem je tema bila budućnost igrača, ali da nije bilo riječi o isključenju. "Petković me je nazvao. Najprije sam pomislio da se radi o normalnom razgovoru, ali je Petković odmah rekao da sam isključen iz tima", prenio je Behrami. On je izrazio uvjerenje da se radi o političkoj odluci selektora. "Nakon Svjetskog prvenstva bilo je nekih događaja koji mi se nisu svidjeli", objasnio je on ne želeći da navodi o čemu je riječ, ali je ukazao da se radilo o nečemu što je u suprotnosti sa idejom jedinstva ekipe.

Rekao je da je planirao da do 35 godine igra za nacionalnu selekciju, a selektoru Petkoviću je prebacio da nema pojma o fudbalu. "Opšti problem Fudbalskog saveza Švajcarske je što odlučuju ljudi koji nisu igrali fudbal", rekao je selektor. Petković je takođe razgovarao i sa Blerimom Džemailijem i Želsonom Fernandesom, pa se spekuliše da i oni neće biti članovi budućeg nacionalne selekcije. U Švajcarskoj misle da Petković sprovodi rekonstrukciju nacionalne selekcije i da će tom mjerom biti pogođeni i Štefan Lihtenštajner, kao i Johan Đuru. Behrami je za reprezentaciju Švajcarske odigrao 83 utakmice, postigao dva gola, i 13 godina je bio član nacionalne selekcije, igrao je na četiri Svjetska prevenstva i dva Evropska prvenstva.

Bonus video: